RATT, anunţ IMPORTANT despre vehiculele la care nu funcţionează aerul condiţionat

RATT, anunţ IMPORTANT despre vehiculele la care nu funcţionează aerul condiţionat

0
DISTRIBUIȚI

Temperaturile ridicate din ultimele zile au scos la suprafaţă una din cele mai vechi probleme ale Timişoarei: căldura excesivă din vehiculele RATT. Autobuzele şi tramvaiele regiei se transformă în adevărate saune vara, atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate. Pentru a evita situaţiile în care şoferii nu dau drumul la aer condiţionat, regia a decis ca instalaţiile de climatizare să fie pornite de la dispecerat.


Chiar şi aşa situaţiile în care vehiculele RATT ies pe traseu fără clima pornită nu sunt deloc puţine.

Regia însă susţine cu totul altceva. „Conform Procedurii Operaționale privind Pornirea aparatelor de aer condiționat în mijloacele de transport în comun, acestea se pornesc la comanda Dispeceratului Central atunci când temperatura exterioară depășește 22 de grade Celsius. În momentul în care este sesizată nefuncționalitatea unui aparat de aer condiționat, vehiculul în cauză este scos din traseu și dus în garaj sau depou pentru verificări și remedieri”, a transmis RATT.

„Este nepermis să nu funcţioneze, am cerut să fie contactat domnul director Goia. Am primit replica, dânsul spune că nu există defecţiuni şi că nici vorbă ca cineva să dea dispoziţii să nu se folosească instalaţia de climatizare pentru economie sau din alte raţiuni. Şi o spun eu răspicat, trebuie să meargă toate instalaţiile de climatizare şi mi se pare scandalos să primim cetăţenii pe caldăura asta având înstalaţie de climatizare şi nefolosindu-le. Domnul Goia spune că clima porneşte automat dacă temperaturra creşte la mai mult de 22 de grade Celsius. Să nu fie vreo defecţiune de comunicare sau vreo defecţiuni în sistem. Ea porneşte automat, dar dacă sistemul are o problemă se poate întâmpla aşa cum aţi semnalat şi e posibil să fie global afectate pe toate autobuzele”, a declarat primarul Nicolae Robu acum două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.