România Regală a învins Serbia Regală în reeditarea primului joc al naționalei....

România Regală a învins Serbia Regală în reeditarea primului joc al naționalei. Sprijin polist pe ”Știința” și detaliul care ar putea inspira FRF-ul de azi GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1057902691">
România Regală

Monarhiștii din România și Serbia s-au întâlnit pentru un inedit joc de fotbal la 95 de ani distanță de la primul meci dintre cele două națiuni. De această dată partida a avut loc la Timișoara, pe arena ”Știința”, iar printre spectatori s-a numărat și Principele Radu. ”Tricolorii” s-au prezentat cu tricouri speciale în cinstea primului 11 din istoria naționalei și s-au impus după pauză, scor 5-3. Jucătorii ”selecționați” de la ASU Politehnica au avut un cuvânt important de spus în răsturnarea tabelei.

În 1922 România se impunea la Belgrad, scor 2-1, în fața Serbiei. Atunci ambele țări erau regate. Ronay ori Guga, marcatorii primilor ”tricolori”, sunt nume care au putut fi citite pe spatele jucătorilor amatori care au evoluat azi. Tricoul celui din urmă, cu numărul 7, a fost purtat de timișoreanul Marius Ghilezan, totodată și căpitanul simpatizanților regelui. La pauză sârbii conducea cu 2-1 prin golurile lui Djosic și Gromovic. Carol Taub a redus din diferență în prima repriză. Dacă în prima reprezentativă din istorie au evoluat patru jucători de la echipe timișorene, acum au fost cinci. Pe lângă Taub, au întărit naționala colegii Markos Gakos, Vlad Bîte, Dănuț Bilia și Adrian Ungureanu, cu toții de la ASU Poli, cu precizarea că ultimul era împrumutat de la Ripensia. De altfel, Ungureanu a dat semnalul ”remontadei”. Cu un șut superb din afara careului iar apoi Carol Taub a realizat dubla cu capul. Regaliștii sârbi au mai încasat două goluri de la Mihai Dinică și Florin Sârbu, dar în ciuda oboselii au reușit să închidă tabela după un șut frumos al unei rezerve.

Mică sărbătoare

Un aspect interesant la echipamentul unei părți a ”regaliștilor tricolori” e de notat. Astfel, pe lângă faptul că numele lui Frech, Ritter ori Guga au fost trecute pe tricouri, aceștia au purtat și o stemă inspirată din cea din 1922. Recent, gsp.ro a scris că acea siglă de pe vremea când federația națională se numea FRFA o va schimba pe cea actuală care ar aduce aminte de ”domnia” lui Mircea Sandu.

Evenimentul în sine de azi a fost o adevărată sărbătoare. Sârbii, membri ai Asociației pentru Regatul Serbiei, au fost foarte bine organizați și au sosit cu autocarele în Capitala Banatului. Majoritatea dintre ei provin de la Belgrad și Krusevac. Ambele echipe au avut micuțe galerii în tribună și oaspeții au animat atmosfera prin cântece. La final oficialitățile au coborât pe teren pentru festivitate. A avut loc un schimb de cadouri între casele regale, reprezentate de Prințul Radu Duda, respectiv Mario Majstorovic, președintele Asociației pentru Regatul Serbiei (KraljeVinaSrbija). Titularii învingătorilor au primit medalii și câștigătorii au avut parte de un trofeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.