Sărbătoarea muzicii aduce concerte cu trupe franceze la Timişoara VIDEO

Sărbătoarea muzicii aduce concerte cu trupe franceze la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia franceză Il Est Vilaine va susţine un concert în cadrul Sărbătorii Muzicii

Solstițiul de vară aduce o nouă ediție a Sărbătorii muzicii – Fête de la musique la Timișoara organizată de Institutul Francez. Cea mai lungă zi din an înseamnă muzică gratuită peste tot și în orice moment al zilei. Amatorii și profesioniștii se întâlnesc în locuri obișnuite sau mai puțin convenționale pentru a comunica în limbajul sunetelor. De la muzică clasică la punk, house, jazz sau electro, totul se îmbină de minune la Fête de la musique.

Ritmul sărbătorii este dat de inimile care vibrează la unison, creând un moment de bucurie colectivă pe întreg mapamondul. Inițiativa de acum 36 de ani a Ministerului Culturii din Franța a găsit petit à petit ecou la nivel internațional.


Fête de la musique se sărbătorește în prezent în mai mult de 100 de țări și în peste 800 de orașe, Timișoara fiind singurul oraș din România care figurează pe harta oficială a manifestării.

„În orașul de pe Bega, sărbătoarea va începe cu un concert extraordinar al Filarmonicii Banatul în Grădina Capitol, urmat de trei concerte în aer liber: francezii de la Daprinski și Il Est Vilaine, împreună cu timișorenii de la Brum, deschid evenimentul în seara de 21 iunie la D’Arc pe mal. Iar cum la noi sărbătorile țin trei zile și trei nopți, ca în povești, vom continua cu încă două seri de muzică bună ce reunesc artiști alternativi din România și din Franța, pe scenele de la Manufactura și de la Aethernativ. Cele trei seri sunt întrupate de trei Sânziene, înveșmântate nu în ii, ci mai degrabă în constume pop, electro și techno, în funcție de tematica fiecărui concert. Vă invităm, așadar, să vă lăsați învăluiți de fuziunea ritmurilor și de magia serilor de vară alături de noi și de invitații noștri!“, spun organizatorii evenimentului.

Joi 22 iunie melomanii au parte de concerte cu Grave For Sale şi Singe Chromes (Franţa), la Manufactura de la ora 20, iar vineri 23 iunie de la aceaşi oră la Aethernativ vor fi prezenţi Rapala, Il Est Vilaine DJ set (Franţa) şi Armies.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.