Nou promovata SCM Timișoara are antrenor nou. Ce transferuri vizează echipa feminină...

Nou promovata SCM Timișoara are antrenor nou. Ce transferuri vizează echipa feminină de baschet

0
DISTRIBUIȚI
Mihai Coldea. Sursa foto: monitorulcj.ro

SCM Timișoara a început să facă primele mutări după promovarea în elită. Mihai Coldea, care a ocupat în sezonul trecut funcția de antrenor secund la vicecampioana ”U” Cluj, e noul tehnician al alb-violetelor. Printre țintele de transfer ale grupării bănățene de baschet feminin se numără nu mai puțin de patru jucătoare străine, dar și două ”repatrieri”.

Nou înființata SCM Timișoara a promovat în Liga Națională în urma turneului de promovare. Prima mutare pentru ediția 2017-18 s-a realizat prin sosirea lui Mihai Coldea, care preia conducerea băncii tehnice. Antrenorul principal cu care s-a realizat prima performanță a clubului, Vera Gavrilă, va rămâne în staff. ”Mihai Coldea este tehnicianul potrivit pentru proiectul pe care ni l-am propus în continuare.


Sezonul viitor avem drept obiectiv menținerea în Liga Națională, iar calificarea în play-off ar fi un bonus. Mihai este un antrenor tânăr și priceput, ce cunoaște bine campionatul feminin și în care eu am mare încredere. Sunt convins că va face echipă bună alături de Vera Gavrilă, care va fi antrenoare secundă, de Monika Brosovszky, jucătoare și director tehnic, și de Tibi Ondreikovics, ce va aduce experiența sa în calitate de director sportiv”, a declarat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet SCM Timișoara.

Stoiedin și Ardelean, înapoi

SCM Timișoara dorește să realizeze și mai multe transferuri de jucătoare odată cu promovarea în Liga Națională. Principalele vizate, dintre românce, sunt două jucătoare care au făcut parte și din lotul lui BCM Danzi (ulterior Tymes), grupare dispărută de un an de zile. ”La capitolul românce vrem să completăm lotul cu două timișorence care au mai jucat aici, Adina Stoiedin și Dora Ardelean. Vrem, de fapt, să le readucem acasă, căci este important și pentru noi și pentru oraș să avem cât mai multe localnice. La ”straniere”, vom transfera doar patru în prima fază, urmând ca în iarnă, în funcție de situația din clasament, să putem completa cu a cincea baschetbalistă din străinătate. Tinerele din Timișoara rămân absolut toate, iar antrenoarele vor decide care dintre ele pot urca la prima echipă și care vor evolua la formația satelit, cea din Liga I”, a mai spus Trițoiu.

Reunirea echipei feminine de baschet SCM Timișoara va avea loc în data de 7 august, atunci când e programată și prima ”acțiune” a grupării masculine BC SCM Timișoara pentru noul sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.