Senatoarea Gorghiu va milita pentru ca PNL să NU atace Legea salarizării...

Senatoarea Gorghiu va milita pentru ca PNL să NU atace Legea salarizării la CCR. Cum explică

0
DISTRIBUIȚI

Parlamentarii PNL îşi freacă mâinile de bucurie că aplicarea Legii salarizării unitare a fost amânată pentru anul viitor. Practic, PSD a câştigat alegerile parlamentare din iarna acestui an şi graţie promisiunilor privind majorările salariale. După luni de bâlbe, dar şi de nemulţumiri şi proteste din partea sindicatelor, PSD a decis să majorările salariale se vor aplica de la 1 ianuarie 2018 şi se vor face în tranşe.

„Legea salarizării unice a fost prezentată cu mare tam-tam înainte de campanie, supusă unei dezbateri publice false, doar aparente după ce a enervat pe toată lumea, toate sindicatele. A fost trecută pe repede înainte şi în comisii şi în Parlament. În doar 15 minute a fost dezbătută şi votată. PNL nu s-a opus acestei legi a salarizării, întotdeauna a spus că este necesară această lege a salarizării unice, de aceea ne-am pus să facem amendamente să lucrăm pentru perfectarea ei, au fost atât de multe că ea din start nu încăpea în anvelopa bugetară cu aceste amendamente.


De aceea, la un impact de 56 de miliarde iniţial cum a spus doamna Vasilescu la 54 spuse de ministrul de Finanţe, iată că asistăm la declaraţiile premierului care spune că impactul este de 76 de miliarde. Sunt anumite categorii dezamăgite, medicii care aşteptau cu sufletul la gură această mărire, salariile nu se vor dubla, vor creşte cu 25 % de la 1 ianuarie şi la profesori şi la medici, nu la 50% cum s-a promis. PSD este încă în campanie, dar tot acest lucru se va întoarce împotriva lor. După cinci luni de zile de creştere economică bazată pe consum şi mai puţin faptică se bazau pe fondurile europene, care ar fi trebuit să susţină aceste creşteri. Se pare că apar tot felul de probleme, suntem în pericol de ingringemient pe mai multe capitole”, a declarat deputatul PNL Marilen Pirtea.

Alina Gorghiu, senator de Timiş, a explicat că Legea salarizării este strict problema PSD, precizând că doar social-democraţii trebuie să tragă ponoasele pentru nereuşita acesteia.

„Amânarea pentru anul viitor a majorării salariilor poate fi deranjantă pentru foarte mulţi angajaţi, dar cel mai grav lucru este că s-a indus o stare de nesiguranţă, nefiind siguri dacă aceste majorări vor avea loc sau nu. Cel mai probabil ele vor depinde de rezultatele economice din anul 2017 şi vor putea fi puse parţial în practică cu împrumuturi extrem de mari făcute de guvern. Ca demers politic nu cred că PNL ar trebui să atace această lege la CCR. Abia ce s-a adoptat, vom lua o decizie în Biroul politic naţional, dar nu cred că este cazul şi o să pledez să nu facem asta pentru că este responsabilitatea exclusivă a PSD şi e doar o problemă de timp până când să se vadă clar că a fost doar o promisiune de campanie şi va fi un eşec. Şi, repet, va deconta PSD toate consecinţele”, a declarat Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.