Şoferii din Timişoara, ca Ana lui Manole. Cum motivează primarul Robu „jertfa”...

Şoferii din Timişoara, ca Ana lui Manole. Cum motivează primarul Robu „jertfa” pentru Pasajul Jiul

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu face noi declarații controversate, în cazul închiderii traficului la Pasajul Jiul. Amintim că traficul prin pasaj a fost închis din 1 iunie până sâmbătă după-masă, pentru executarea unor operațiuni din cadrul proiectului de lărgire a trecerii pe sub calea ferată. După ce le-a transmis șoferilor nemulțumiți de ambutaiaje să nu mai circule prin pasaj o lună după lărgire, acum Robu revine cu o serie de declarații pe această temă.

„Nu s-a încărcat suplimentar traficul, pentru că degeaba ar fi ajuns maşinile mai repede în centru, ar fi stat în blocaj în centru. Dar trebuie să se înţeleagă (…) fiecare proiect este de sine stătător, este cu termenele lui, cu sursele lui de finanţare şi nu pot fi potrivite aşa cum ne-ar conveni nouă să ne fie cât mai comod.


Se lansează o licitaţie şi nu ştii niciodată cât va dura. În momentul în care s-a încheiat licitaţia, închei contractul de execuţie a lucrărilor şi îi dai drumul, nu te apuci să sistezi lucările, decât dacă sunt condiţii meteo nefavorabile, decât dacă sunt cercetări arheologice, decât dacă apare ceva neprevăzut gen reţele de utilităţi – nu sunt cum s-a presupus la proiectare şi atunci nu se pot face lucrările până nu se mută reţelele de utilităţi. Am dat câteva exemple de motive pentru care poţi să sistezi lucărările. Aşa pur şi simplu că vrei tu să îţi fie mai comod nu poţi sista nişte lucrări care au fost începute pe baza unei licitaţii cu un anumit termen. Dacă vrem să ne modernizăm oraşul trebuie să înţelegem că deranjul acesta este inevitabil şi fiecare dintre noi contribuim printr-un buget de timp pe care îl pierdem suplimentar la această modernizare, dar tot noi vom fi cei care pe un anumit orizont de timp în continuare vom fi în mare câştig. Acum noi am pierdut câteva ore săptămâna trecută, timp de patru zile şi jumătate, că restul au fost zile în care nu a fost aglomeraţie, de marţi a început aglomeraţia. Da, s-au pierdut un număr de ore. Câte s-au pierdut de persoană? Nouă ore? Să zicem două pe zi. Nu știu câți au pierdut două ore, depinde și de profesia fiecăruia, și de ce are fiecare de făcut. Dar ca medie nu cred că a pierdut nimeni mai multe de două ore pe zi. Nouă ore pierdute, dar oare când lărgirile acestea vor fi funcționale și pasajele vor fi date în folosință, ani la rândul de acum înainte cât timp se va economisi? Haideți să gândim în acești termeni, că așa este corect” a declarat primarul Timişoarei.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. hai ca dau eu un exemplu care ii e la inima lui Robu. Bypass inseamna a ocoli, sau variante de ocolire. Robu are din timpul campaniei electorale mai multe bypass-uri implantate la inima ca sa poata functiona. Daca el ca sa traiasca a primit, noi de ce sa nu primim niste variante de ocolire. Urgent Ronat-Solventul-Dambovita, urgent centura sud, urgent legatura cu autostrada. Altfem murim, simplu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.