Super concert Phoenix & friends, în Piaţa Libertății. Vezi de la ce...

Super concert Phoenix & friends, în Piaţa Libertății. Vezi de la ce oră începe evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

Legenedara trupa Phoenix va susţine un super concert aniversar, astăzi, la Timişoara. Anul 2017 aduce o dublă aniversare pentru trupă, Nicu Covaci, liderul trupei aniversând 70 de ani de activitate. Din aceştia 55 de ani i-a dedicat trupei care a scris istorie în muzica rock din România. Concertul începe de la ora 19, în Piaţa Libertății din Timişoara.

„Compozitor, cântăreţ, chitarist, pictor şi grafician, Nicu Covaci este cunoscut ca fondator şi lider al formaţiei Phoenix. Încă din copilărie a învăţat să cânte la pian, acordeon, muzicuţă şi chitară. În 1961, Nicu Covaci şi Bela Kamocsa au pus bazele unei formaţii după „modelul” The Shadows.


Un an mai târziu, înfiinţează trupa „Sfinţii”, în cadrul brigăzii artistice de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Timişoara. Titulatura iniţială a fost schimbată în „Phoenix”, pentru a evita conflictele cu autorităţile vremii. Prima compoziţie proprie a fost piesa „Ştiu că mă iubeşti şi tu”, înregistrată la radio în 1964. Din anul următor datează alte două înregistrări: „Bun e vinul ghiurghiuliu” şi „Pădure, pădure”, care au fost primele melodii din rockul românesc inspirate din folclor.
Phoenix a hrănit spiritual generaţii de români, a lansat mari muzicieni şi piese nemuritoare. Membrii formaţiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formaţiei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock, ajungând la etno – rock. Piese celebre au fost şi încă sunt fredonate de generaţii întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Andrii Popa”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica ţiganiadă”, „Nunta” sunt capodopere, care încă scriu istoria Phoenix. Peste 40 de muzicieni au făcut parte din formaţia Phoenix de-a lungul anilor, Nicu Covaci fiind nucleul care a păstrat spiritul Phoenix viu, mai bine de o jumătate de secol”, a transmis Primăria Timişoara.

Pe scena din Piaţa Libertății vor urca şi Friends Band şi Vest Phoenix Cover.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.