Sute de bicicliști se întrec în Cheile Nerei și ajută la dotarea...

Sute de bicicliști se întrec în Cheile Nerei și ajută la dotarea cu aparatură a Spitalului de Copii din Timișoara. Când are loc concursul

0
DISTRIBUIȚI
Concurs de ciclism în Cheile Nerei.

În Cheile Nerei, una dintre cele mai frumoase zone din vestul țării, are loc cea de-a patra ediție a unui concurs de ciclism organizat în scop caritabil. “Cheile Nerei Mountain Bike & Trail Run Race” se va desfășura în perioada 17 – 18 iunie, fiind așteptați să participe peste 500 de bicicliști din țară și din străinătate.

Potrivit organizatorilor, Asociația Sportivă “Cheile Nerei”, ideea competiției a apărut pornind de la dorința de a promova turismul din această zonă, precum și pentru a ajuta o cauză nobilă. Și anume, dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii.

Sâmbătă, participanții sunt așteptați la Sasca Română, din județul Caraș-Severin, cu două trasee de mountainbike (31km și 64km), un traseu cu obstacole pentru cei mici, iar după festivitatea de premiere are loc un concert în aer liber.

Duminică, alături de cei de la Alergotura Timișoara sunt organizate două trasee de cros montan (12km și 23km), bicicliștii putând admira priveliști minunate.

“Și în acest an păstrăm caracterul caritabil al evenimentului.


Întregul profit rezultat în urma acestui eveniment va merge către acțiunea Ei Merită Ajutor, desfășurată de Clubul Kiwanis Timișoara. Proiectul E.M.A își propune sprijinul spitalului pentru modernizarea secției de Terapie Intensivă și UPU din cadrul spitalului Louis Țurcanu din Timișoara. Spitalul Louis Țurcanu este cel mai important spital de copii din vestul țării, deservind patru judete: Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad”, transmite Asociația Sportivă “Cheile Nerei”.

În urma concursurilor de ciclism din primii doi ani organizate în Cheile Nerei, s-a contribuit cu peste 50.000 lei la achiziția a trei volumate profesionale, a trei injectomate profesionale și a unui monitor pentru funcții vitale în valoare de peste 80.000 lei pentru Spitalul de Copii din Timișoara.

Mai multe informații despre concursul din acest sfârșit de săptămână sunt disponibile AICI!

Printre atracțiile turistice principale din Cheile Nerei se numără Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beușniței, Cascada Șușara și Lacul Dracului – fenomen carstic unic în România. De asemenea, în Sasca Română se află prima casă 100% ecologică construită în țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.