Sute de sportivi amatori, la mișcare într-una dintre cele mai frumoase zone...

Sute de sportivi amatori, la mișcare într-una dintre cele mai frumoase zone din Banat în cadrul unui eveniment caritabil FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Concurs sportiv caritabil în Sasca Română.

Una dintre cele mai frumoase zone din Banat, Sasca Română, a fost luată cu asalt, în acest sfârșit de săptămână, de sute de sportivi amatori veniți din întreaga țară, dar și din străinătate. Aici are loc cea de-a patra ediție a competiției “Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race”, în cadrul căreia cei aproximativ 500 de participanți aleargă și se plimbă cu bicicletele pe trasee cu peisaje minunate, în mijlocul naturii.

Astfel, ieri, sportivii amatori au fost așteptați la Sasca Română, din județul Caraș-Severin, cu două trasee de mountainbike (31km și 64km), un traseu cu obstacole pentru cei mici, iar după festivitatea de premiere a avut loc un concert în aer liber. Duminică, alături de cei de la Alergotura Timișoara, sunt organizate și două trasee de alergare montană.

Potrivit organizatorilor, Asociația Sportivă “Cheile Nerei”, ideea competiției a apărut pornind de la dorința de a promova turismul din această zonă, precum și pentru a ajuta o cauză nobilă. Și anume, dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii. Prin urmare, întregul profit rezultat în urma acestui eveniment va merge către acțiunea “Ei Merită Ajutor”, desfășurată de Clubul Kiwanis Timișoara. Proiectul E.M.A își propune să sprijine unitatea medicală pentru modernizarea secției de Terapie Intensivă și a Unității de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara.

În urma concursurilor de ciclism din primii doi ani organizate în Cheile Nerei, s-a contribuit cu peste 50.000 lei la achiziția a trei volumate profesionale, a trei injectomate profesionale și a unui monitor pentru funcții vitale, în valoare de peste 80.000 lei pentru Spitalul de Copii din Timișoara.

“Pe vremuri era organizat Festivalul Bicicletelor la Gărâna, acum se organizează la Sasca această competiție, care e la ediția a patra, sunt 500 de înscriși. Sunt mulți oameni cu copii prezenți la eveniment, este foarte frumos. Concursul a depășit caracterul regional, iar oamenii sunt bucuroși că pot ieși în natură. Din păcate, nimeni nu se îngrijește de drumul care face legătura cu această zonă minunată, Sasca Română. Județul Caraș-Severin are o singură șansă: turismul. Dar dacă sunt mai multe gropi decât drum, e imposibil să faci turism”, ne-a spus medicul Ioan Sporea, de la Spitalul Județean Timișoara, care se implică în promovarea turismului în Sasca Română, aflată în aria protejată Cheile Nerei – Beușnița.

Printre atracțiile turistice principale din Cheile Nerei se numără Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beușniței, Cascada Șușara și Lacul Dracului – fenomen carstic unic în România.


De asemenea, în Sasca Română se află prima casă 100% ecologică construită în țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.