Țeapa cu mașina de cusut germană a revenit în actualitate. Cum acționează...

Țeapa cu mașina de cusut germană a revenit în actualitate. Cum acționează hoții

0
DISTRIBUIȚI

Atenţie, timişoreni. Una din cele mai vechi şi prolifice ţepe a redevenit de actualitate. În diverse zone din oraş au apărut afişele cu celebra ţeapă cu maşina de cusut germană. Metoda funcţionează astfel: un „colecţionar” pretinde că doreşte să cumpere maşini de cusut vechi pentru piese. Cei care sună află însă că maşina trebuie să fie fabricată în 1894 şi că trebuie să aibă un document de autenticitate.


Pentru că în cele mai multe cazuri proprietarii nu deţin un astfel de document, colecţionarul se oferă să îi pună în legătură cu un individ care le poate pune la dispoziţie un astfel de certificat contra unei sume de aproximativ 8.000 de euro. După ce plătesc banii şi obţin certificatul păgubiţii rămân cu ochii în soare, întrucât colecţionarul nu mai răspunde la telefon.

„Țeapa „mașina de cusut germană”. S-a umplut orașul de astfel de anunțuri. „Colecționarul” german inchide telefonul când îi vorbești în germană. 🙂 Share-ul nu e suficient, așa că vă rog să le rupeți, deoarece publicul lor țintă sunt părinții dar mai ales bunicii voștri! Găsiți la comentarii explicații despre cum funcționează țeapa!”, a scris Cristi Brâncovan pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.