Timişorenii, chemaţi să protesteze împotriva interzicerii circulaţiei cu role şi trotinete prin...

Timişorenii, chemaţi să protesteze împotriva interzicerii circulaţiei cu role şi trotinete prin centrul oraşului

1
DISTRIBUIȚI

Este oficial, intenţia primarului Timişoarei de a interzice ciculaţia cu role şi trotinete prin centrul oraşului, ca o completare la interdicţia deja existentă pentru biciclişti naşte primele reacţii. Cei direct afectaţi sunt chemaţi în stradă să protesteze luni, de la ora 18 şi marţi, de la ora 14.

„Cetățenii au datoria de a le aminti în permanență decidenților politici că sunt aleșii și reprezentanții lor(…) În acest caz, Asociația Borcanul cu Ulei reclamă o gravă încălcare a Legii 52/2003- care obligă administrația publică să anunțe pe site proiectul de hotărăre, să acorde termenul legal celor interesați de a formula opinii și puncte de vedere și de ce nu, să înregistreze solicitări de organizare a unor dezbateri publice.


Toate etape au fost omise, iar acest lucru, chiar dacă este o obișnuință pentru ceea ce se întâmplă în Consiliul Local Timișoara, ni se pare de o gravitate fără margini, pentru că ni se încalcă flagrant niște drepturi ce ne sunt garantate de Statul Român.

Atât membrii Asociației Borcanul cu Ulei cât și partenerii care ni s-au alăturat în acest demers democratic nu își vor formula o opinie publică legată de textul proiectului de HCL. În momentul de față noi tragem un mare semnal de alarmă asupra faptului că domnul Primar Nicolae Robu, cu regularitate, refuză să audă vocea cetățenilor Timișoarei și să respecte legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Solicităm retragerea de urgență de pe ordinea de zi a plenului a proiectului de HCL amintit mai sus și reluarea procedurii de adoptare cu respectarea riguroasă a prevederilor legii nr. 52/2003 pentru ca și noi, societatea civilă, să ne putem formula punctele de vedere sau de a iniția proceduri ce țin de democrația participativă”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

1 COMENTARIU

  1. Amenzi mai mari pt trotinete decat pt masinile care intra pe zonele pietonale. Umflatii astia de la conducerea Timisoarei vor sa-si poata parca limuzinele de lux chiar si pe trotuare fara sa le pese ca o femeie nu poate trece pe trotuar cu caruciorul din cauza limuzinei lor. Iesiti fratilor si dati-i jos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.