Bănățenii, invitați să cumpere produse tradiționale direct de la localnicii din satul...

Bănățenii, invitați să cumpere produse tradiționale direct de la localnicii din satul unde se ajunge doar cu scara

1
DISTRIBUIȚI
inelet
Ineleț, cătunul unde se ajunge cu scara.

Pasionații de drumeții din vestul țării sunt invitați, la mijlocul acestei luni, să participe la o plimbare inedită în Munții Cernei, din județul Caraș-Severin, unde se află unul dintre cele mai izolate sate din România, la care se ajunge cu scara.

Astfel, în data de 11 iunie, când în cătunul Ineleț are loc Ruga Bănățeană, timișorenii sunt așteptați la o plimbare în natură spre aceste sate izolate. De asemenea, drumeții se pot întoarce cu rucsacul plin cu produse tradiționale. Asta pentru că pot cumpăra direct de la localnici brânză, țuică, ouă, carne, lapte și alte bunătăți, în cadrul acțiunii „Shopping la Ineleț”.

„Vă invităm la o altfel de tură, o tură în care ne transformăm în clienți ai produselor tradiționale oferite de localnici și vom participa la sărbătoarea locală tradițională, Ruga Bănățeană de la Ineleț.


Pasionaților de drumeție și natură le propunem o tură la Ineleț, unde sătenii vor organiza o mică piață cu surplusul din propriile gospodării, iar noi vom putea achizitiona diverse produse agricole, crescute local, departe de poluarea urbană și fără aditivi și chimicale. Ne bucurăm, astfel, de o frumoasă dumeție de duminică, susținem comunitatea locală și ne întoarcem acasă cu un rucsac plin de merinde și bunătăți”, transmit organizatorii, pe Facebook.

inelet
Biserica din Ineleț

Legătura cea mai scurtă cu civilizația a localnicilor din Ineleț se face cu ajutorul a patru scări din lemn, prinse de un perete vertical din calcar. Cătunul se află la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de Băile Herculane, în prezent, doar 33 din cele 100 de case mai sunt locuite.

Preotul vine la Ineleț de cel mult două ori pe lună, poștașul nu ajunge niciodată, iar în comună nu există medic de familie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.