Timișul, aproape scăpat de epidemia de rujeolă: doar trei îmbolnăviri în ultimele...

Timișul, aproape scăpat de epidemia de rujeolă: doar trei îmbolnăviri în ultimele zece zile

0
DISTRIBUIȚI

Epidemia de rujeolă, izbucnită în toamna anului trecut în România și cu efecte grave în Arad, Caraș-Severin și Timiș, este aproape de final.


Potrivit datelor făcute publice de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în perioada 26 mai – 6 iunie, au fost confirmate doar trei cazuri de rujeolă în județul nostru. De asemenea, în Caraș-Severin au fost înregistrate cinci îmbolnăviri, iar în Arad – trei.

Vă reamintim că județele din vestul țării, Timiș, Caraș-Severin și Arad ocupă locurile fruntașe la nivel național în ceea ce privește îmbolnăvirile cu rujeolă. Totodată, Timișul este primul pe țară și la numărul deceselor din cauza pojarului – opt. Până în data de 6 iunie, în Timiș au fost confirmate 1.068 de cazuri de rujeolă, în Caraș-Severin – 1050, iar în Arad – 899.

“Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 06 iunie este 6.619, din care 29 de decese (opt în județul Timiș, cinci în județul Arad, șase în județul Dolj, trei în județul Caraș-Severin, unul în județul Bihor, unul în județul Călărași, unul în județul Satu Mare, unul în județul Vaslui, unul în județul Galați, unul în județul Mureș și unul în București). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe”, comunică Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.