Un avocat și un chimist la Medicină Legală, cercetați pentru falsificarea unor...

Un avocat și un chimist la Medicină Legală, cercetați pentru falsificarea unor buletine de alcoolemie. Cât costa un raport „curat”

0
DISTRIBUIȚI

Doi frați, dintre care unul este avocat, iar celălalt este chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală (SJML) Arad, sunt cercetați de către DNA Timișoara pentru că ar fi falsificat mai multe buletine toxicologice pentru calculul alcoolemiei, procurorii susținând că în schimbul acestei operațiuni suspecții ar fi primit diverse sume de bani de la șoferii care urcaseră băuți la volan.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, procurorii anticorupție dispunând punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva suspecților.

Astfel, avocatul George Adelin Vlai, din cadrul Baroului Mehedinți, este cercetat pentru infracțiunea de trafic de influență în formă continuată, iar Gabriel Florin Vlai, chimist în cadrul SJML Arad, este acuzat de fals intelectual și uz de fals.

„În cursul lunilor aprilie și iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins și primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei și 5.500 lei) și 2.300 euro.


Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru a-și folosi influența reală ce o avea asupra fratelui său, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective”, se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii susțin că angajatul SJML Arad ar fi menționat în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravențional. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

„Celor două persoane li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 și 309 Cod de procedură penală, urmând ca inculpatul Vlai Adelin George să fie prezentat, la data de 22 iunie 2017, Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se precizează în comunicat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.