Un bibliotecar a pornit într-o cursă de înot în Dunăre, de la...

Un bibliotecar a pornit într-o cursă de înot în Dunăre, de la izvoare până la vărsare. Unde îi puteți urmări traseul, în timp real

0
DISTRIBUIȚI

avram iancu

Un bibliotecar ambițios din vestul țării a pornit, astăzi, în aventura vieții sale. Avram Iancu, în vârstă de 41 de ani, din Petroșani, județul Hunedoara, a luat startul în cursa de înot în Dunăre, de la izvoare până la vărsare, în încercarea de a stabili un record mondial.

Călătoria ar urma să dureze 60 de zile, iar înotătorul și-a propus să parcurgă 2.860 de kilometri, din Munții Pădurea Neagră, din Germania, și până la Sulina, fără să poarte costum de neopren. Avram Iancu a început să traverseze înot Dunărea din orașul Donaueschingen, din Germania.

“Dragi prieteni, e ultima postare scrisă de mine înaintea începerii efortului. Doar cu ajutorul lui Dumnezeu vom învinge. Mulțumesc sponsorilor, susținătorilor, tuturor românilor care mă încarcă cu energie”, a scris Avram Iancu, marți, pe contul său de Facebook, înainte de a porni în aventura pe Dunăre.

Avram Iancu are 41 de ani și este bibliotecar în orașul Petroșani, din județul Hunedoara. Înotătorul și-a propus să parcurgă Dunărea înot, de la izvoare până la vărsare, în 60 de zile, fără să poarte costum de neopren. Avram Iancu este însoțit de doi caiaciști și va înota cel puțin 10 ore pe zi, fără pauze pe uscat și fără echipamente ajutătoare.

„Am fost inspirat de un roman, «Pilotul de pe Dunăre», l-am recitit şi am dorit să dau viaţă acestui roman cu ocazia a 10 ani de când România a aderat la UE. Voi pleca din Germania, iar finalul va fi în portul Sulina, după aproximativ 60 de zile de efort continuu, câte 50 de kilometri pe zi, câte 10 ore de efort zilnic”, a afirmat Avram Iancu, la începutul lunii iunie, după ce a străbătut râul Siret înot în nici zece ore, într-un antrenament pentru stabilirea recordului pe Dunăre.

Românii vor avea posibilitatea să urmărească deplasarea live a lui Avram Iancu AICI.

avram iancu

Avram Iancu susține că doar doi oameni au reușit să înoate toată Dunărea.


Este vorba de un bărbat din Slovenia care, în anul 2000, a ajuns la final, în 58 de zile, ajutându-se de costumul de neopren și de labele de înot. De asemenea, în anul 2006, canadianca Mimi Hughes a înotat același parcurs în 90 de zile, folosindu-se de costumul de neopren, dar a renunțat la labele de înot.

„Eu nu am să folosesc deloc costumul de neopren şi nici labele de înot. În acest sens, este o premieră mondială şi o premieră naţională absolută. Sper să rezist şi să reuşesc acest lucru, sper să-mi dea Dumnezeu sănătate”, declara Avram Iancu.

Bibliotecarul din Petroșani este primul român care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, având doar slip și cască, în august 2016, după 18 ore de înot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.