Minune completă: ACS Poli RĂMÂNE în Liga I. Timișorenii lui Popa s-au...

Minune completă: ACS Poli RĂMÂNE în Liga I. Timișorenii lui Popa s-au impus și în deplasare cu UTA GALERIE FOTO

3
DISTRIBUIȚI
Marius Croitoru și colegii săi rămân în Liga I. Foto: Gabriel Brezeanu

Minune completă pentru ACS Poli în sezonul 2016-17. Timișorenii au avut emoții doar în primul sfert de oră cu UTA la Șiria. Gazdele au deschis scorul prin Adrian Petre, dar Cristi Bărbuț și Octavian Drăghici au răspuns instant. Scorul final, 3-1, a fost stabilit pe final de brazilianul Pedro Henrique. Bănățenii sunt astfel cu zâmbetul pe buze după un campionat început cu -14 puncte!

Micuța arenă din Șiria era liniștită cu mai bine de o oră înainte de început. Gazdele au mărit, cel puțn temporar, capacitatea printr-o tribună adusă din Ungaria. Suporterii lui UTA au luat cu asalt noile locuri puse la dispozițe pentru jocul cu ”circuit închis”. Așa cum era de așteptat Ionuț Popa a fost luat în colimator, dar antrenorul a privit fără emoții spre contestatari.

Duelul din teren a început așa cum nu se putea mai rău pentru timișoreni și cum nu se putea mai bine pentru arădeni. UTA părea să arate altă față pe teren propru. Cu handicapul din tur aceasta a atacat prima și a avut câștig de cauză după doar cinci minute. O minge în spatele apărării e recentrată pe spate de Gligor iar aceasta ajunge chiar la ”copilul-minune” Adrian Petre. Lovitura sa de cap de la bara opusă a făcut ca tabela să arate scor de promovare pentru elevii lui Laurențiu Roșu. Mai mult, în minutul 14 putea fi înregistrat pronosticul lui Strătilă, dar Curtuiuș nu reușește să-l învingă din lateral pe Straton. Tot el a trimis imediat cu capul, foarte periculos, dar a rezultat doar un nou corner. Peste trei minute defensiva alb-roșiilor cedează prima dată. Totul a început de la o degajare greșită a lui Miron. Cristi Bărbuț a făcut 1-1 cu un șut din prima în urma unui aut executat de Străuț. Un salut ideal al mijlocașului de buzunar înainte de despărțire. În minutul 21 situația s-a schimbat deja complet. Mailat îl lansează pe Drăghici. Același Miron ezită și atacantul titularizat oarecum surprinzător îl depășește pentru a marca în poarta goală. La 2-1 ACS Poli a avut mai multă liniște și a trecut mai mult sau mai puțin în control.

La fel ca pe ”Dan Păltinișanu”, UTA era echipa care trebuie să revină.


Dar cele trei goluri de care avea acum nevoie atârnau greu și la nivel psihic. Doar galeria arădeană a menținut ritmul. Gardul mic a făcut ca multe obiecte pirotehnice să ajungă inclusiv pe gazon. Iar unele petarde au pus în pericol integritatea timișorenilor ieșiți la încălzire. Echipa lui Roșu a încercat, dar rareori a mai putut să treacă de barajul violet. În minutul 76 Curtuiuș a reluat interesant, dar în afara cadrului porții.

Până la urmă scorul final a fost stabilit de Pedro Henrique. Abia intrat pe teren brazilianul a finalizat elegant în minutul 87. Un 3-1 meritat per total și un 5-2 la general care o salvează pe ACS Poli poate chiar de la ”pieire”. În mare parte e meritul lui Ionuț Popa, dar și al elevilor rămași fideli în ciuda greutăților.

UTA Arad: Miron – Adili, A. Manea, Gligor (cpt.), Burlă – Strătilă (61 Piccioni), Chindriș, I. Tănase (46 Stahl), Vîlceanu (46 D. Copil) – Curtuiuș, Ad. Petre. Pe bancă: Barna – Jorza, Copaci, Polgar. Antrenor: Laurențiu Roșu.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Scutaru, Cânu (cpt.), Șeroni – Artean, Soljic – Bărbuț, Croitoru (66 Fucek), Mailat (75 Doman) – Drăghici (87 P. Henrique). Pe bancă: Curileac – Bocșan, A. Ignea, Bîrnoi. Antrenor: Ionuț Popa.

3 COMENTARII

 1. Domnul Popa chiar a fost „combustibilul” unui motor sabotat din toate partile.
  Dansul si jucatorii, asa cum sunt ei, merita respect si felicitari.
  Nu pot sa nu ma gandesc la o piesade teatru, frumoasa si idealista:
  OMUL CU MARTZOAGA…

 2. Norocul lor ca pizza are doar cinci colturi(cate un gol ptr. fiecare colt)
  Daca avea pizza vreo noua colturi era vai de mama lor.
  Ce zici STRATILA mai vrei pizza?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.