Weekend de vis cu energie pozitivă, recitaluri interesante şi lume puţină la...

Weekend de vis cu energie pozitivă, recitaluri interesante şi lume puţină la festivalul Rock la Mureş FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-981920703">
Formaţia Sigue Sigue Sputnik a susţinut un concert extraordinar în cadrul festivalului Rock la Mureş

Festivalul Rock la Mureş – una din primele manifestări de acest gen din ţara noastră (care a luat naştere în vara anului 2002 şi care a „rezistat“ până în anul 2008) – a revenit în atenţia melomanilor în cursul wekend-ului trecut.

Spre deosebire de multe alte manifestări de acest gen, unul din atu-urile evenimentului desfăşurat în superba locaţie de la Periam – Port este acela că energia degajată de public este una eminamente pozitivă, lucru care s-a „simţit“ şi cu ocazia acestui comeback. Dincolo de acest fapt, marea majoritate a trupelor prezente aici reuşesc de fiecare dată să creeze o atmosferă deosebită, creându-ţi impresia că asişti la un spectacol „de familie“ în care dispar cu bună ştiinţă „barierele“ dintre artişti şi public, prezente deobicei în rândul festivalurilor.

Cele două scene „gemene“ de la faţa locului au fost de bun augur, astfel încât între recitalurile trupelor nu a existat inerenta şi supărătoarea „pauză tehnică“. Primele trupe care au deschis distracţia din acest an au fost austriecii de la Death Before Digital şi timişorenii de la Grave For Sale, recitalurile acestora fiind mai degrabă nişte „repetiţii“ având în vedere că numărul spectatorilor de la scenă a fost infim. Sârbii de la D.O.D – Drink or Die s-au desfășurat pe Cubici Stage cu foarte multă energie și entuziasm iar legendarii punkişti de la Haos au avut un show plin de atitudine, ca de obicei. Sound-urile hardcore au continuat cu cei de la Implant pentru Refuz după care la faţa locului au cântat creatorii hitului „Muzica-i supremă, ne ridică pe toţi /  Ne ţine de mână, ca o mamă bună / Basul este laptele, tobele sunt şoaptele / Cântecul de leagăn ce ne umple nopţile“, cei de la R.O.A.. Pentru amatorii de „electronice“ au mixat brazilianca Fernanda Martins, Silvana, Mihu și OCVCP.

Cea de-a doua zi „plină“ a evenimentului a debutat cu clujenii de la Relative, care s-au prezentat cu măști pe Marosch Stage și arădenii de la B-ton, cu Bruno Huțiu deghizat în halat de baie mov. Ucrainienii  de la Jinjer cu vocea frumoasei Tatianei Shmailyuk a adus o notă de progressive metal, iar cei opt componenți ai trupei Basska au adus un sound cu tendințe ska și raggae. Unul din cele mai explozive recitaluri din cadrul acestui eveniment a fost show-ul germanilor de la Jamaram, o „echipă“ de muzicieni care a interacţionat cât se poate de bine cu publicul prezent, show-ul lor încheindu-se cu coborărea lor în mijlocul publicului şi un „chef“ straşnic. Formaţia germană Hamatom au readus sonorităţile metal la Periam, iar Atari Teenage Riot au reuşit să fie pe placul amatorilor de „digital hardcore“. Recitalul legendarei trupe Sigue Sigue Sputnik a fost unul cât se poate de energic. Solistul trupei, Martin Degville a adus un omagiu lui David Bowie şi a mulţumit publicului pentru prezenţă. Solistul formaţiei Sigue Sigue Sputnik ne-a acordat un interviu, pe care îl veţi putea citi pe www.pressalert.ro în zilele următoare.

Chiar dacă numărul spectatorilor la comeback-ul festivalului Rock la Mureş a fost sub aşteptări, senzaţia de libertate şi „familie“ instaurată pe parcursul celor 48 de ore de „nebunie“ de  la Periam – Port a fost de bun augur, „magia“ locului oferindu-le celor prezenţi un weekend de vis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.