Zeci de bărci din sticle de plastic, bidoane sau carton s-au întrecut...

Zeci de bărci din sticle de plastic, bidoane sau carton s-au întrecut pe Bega. Care a fost scopul acțiunii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
concurs barci
Bărci din materiale reciclabile s-au întrecut pe Bega.

Singura competiție din România în care se întrec bărci realizate din materiale reciclabile a avut loc, astăzi, la Timișoara, pe canalul Bega. În total, 22 de ambarcațiuni, plus una a celor de la Salvo, realizate din sticle din plastic, carton sau bidoane din metal, au fost înscrise la competiția sportivă neconvențională „Make it! Race it! Recycle it!”.

Concursul a fost organizat de Asociația „EcoStuff România” pentru cel de-al doilea an consecutiv. Potrivit organizatorilor, angajați de la 16 companii, plus voluntari de la patru ONG-uri s-au înscris în competiție cu ambarcațiunile din materiale reciclabile pe care le-au realizat.

Toate cursele au fost cronometrate, iar la final a fost acordat titlul de “Cea mai rapidă ambarcațiune” echipei care a parcurs distanța în cel mai scurt timp. De asemenea, organizatorii au mai pregătit premii și pentru “Cea mai faină temă”, “Cel mai inovator design”, premiul special EcoStuff, “Titanic Award”și premiul publicului.

După curse, fiecare echipaj a demontat ambarcațiunea și a dat spre reciclat deșeurile din care a fost construită.

“Este mult mai bine decât anul trecut, temele sunt mult mai diverse, modalitatea în care au fost construite ambarcațiunile este mult mai faină, unele sunt chiar foarte bine făcute. În mare parte, fricoșii folosesc pet-uri și bidoane, pentru că plutesc cu siguranță, dar avem și o ambarcațiune care este realizată 100% din carton. Este un nou început, și sperăm ca de la anul să facem o categorie specială doar pentru ambarcațiuni din carton.


Scopul de bază al acțiunii este să ne obișnuim cu un mod de viață prietenos cu mediul, adică toate deșeurile pe care noi le aruncăm de obicei, uite că pot să primească o nouă viață”, ne-a spus Radu Rusu, președintele Asociației “EcoStuff România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.