Zeci de firme, sprijinite de Camera de Comerț Timiș să importe produse...

Zeci de firme, sprijinite de Camera de Comerț Timiș să importe produse din China. La ce expoziție internațională au participat

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de firme au fost ajutate de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș să importe produse din China. În perioada 31 mai – 2 iunie, 25 de reprezentanți ai unor companii din Timiș, Arad, Giurgiu și Olt au participat la o misiune economică organizată la Budapesta. Aici a avut loc târgul internațional “China Smart Expo Budapesta 2017”, unul dintre cele mai evenimente de acest gen din Europa Centrală și de Est.

Potrivit organizatorilor, la târgul internațional au participat peste 300 de companii din China, care dețin licențe de export către Uniunea Europeană, iar antreprenorii din România au putut discuta cu expozanții.

“Au fost mai multe întâlniri decât am programat inițial. Adevărul este că mă așteptam să fie mai tare expoziția, dar și așa am reușit să spicui ceva din zona ambalajelor și pe echipamentele de promovat reclama pe ecranele cu led. Acestea au fost cele două mari direcții pe care am reușit să găsesc niște parteneri de dialog”, a afirmat Radu Dimeca, om de afaceri din Timișoara, participant la misiunea economică.

“Societatea noastră, în principiu, realizează mobilier pentru sectorul public și privat, dar mai nou, în ultimul an, am început comerțul produselor din China: scaune manageriale, scaune office. Am fost plăcut impresionați să găsim la acest târg astfel de produse realizate de către furnizorii noștri certificați din China, furnizori pe care i-am întâlnit și la târgurile mari din China. Am fost plăcut impresionată să găsesc deschiderea organizatorilor de a colabora cu piața românească și să ne ofere concursul lor și pe viitor pentru a facilita importurile”, a precizat și Alinda Neagu, reprezentantul unei alte firme din Timișoara.

La sfârșitul acestui an, este posibil ca la Timișoara să ajungă conducerea centrului din Budapesta în care a avut loc târgul internațional cu produse din China, pentru a discuta cu reprezentanții firmelor interesate să facă afaceri cu chinezii.

“Cele 25 de firme participante la misiunea economică au avut mai multe întâlniri de afaceri. În cursul celei de-a doua zi, am fost primiți de conducerea entității care a organizat această deplasare a noastră.


Cred că fiecare dintre cele 25 de firme a avut măcar un contact de afaceri, care probabil se vor concretiza ulterior în contracte, precontracte sau activități de import-export. De asemenea, conducerea acestui centru care facilitează comerțul sau contactele cu firmele chineze, a căror mentalitate de negociere a contractelor de afaceri, dar și de viață este puțin diferită, a promis tot sprijinul pentru a ne pune la dispoziție baza de date și chiar a promis, pentru sfârșitul acestui an, o deplasare la Timișoara, pentru a prezenta firmelor timișene ceea ce poate să facă și sprijinul, consultanța de afaceri pe care o poate oferi”, a afirmat Rodica Olinic, purtătorul de cuvânt al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.