Zi plină pentru echipele de intervenție ale CEI, după daunele provocate de...

Zi plină pentru echipele de intervenție ale CEI, după daunele provocate de furtună FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1632367334">

Furtuna de joi a făcut ravagii în sistemul de alimentare cu energie electrică din mai multe localități din județul Timiș : Cenad și zona limitrofă, Moșnița Veche, Orțișoara, Sânandrei, Sânicolau Mare, Becicherecu Mic, Sânmihaiu Român și Gladna Montană. Avarii semnificative au fost pe liniile aeriene, aproape 5 kilometri de rețea, 8 stâlpi de joasă tensiune au fost distruși și mai multe echipamente au necesitat înlocuirea completă. Vântul puternic dar și vegetația căzută pe firele electrice au fost principalii vinovați.

La Becicherecu Mic, postul de transformare aerian a fost avariat în totalitate, iar la Sânmihaiu Român și Moșnița Veche mai multe echipamente au necesitat înlocuirea. În localitatea Cenad, 8 stâlpi au fost rupți de furtună.

„O parte dintre lucrări au fost finalizate ieri, la câteva ore după producerea evenimentelor, iar astăzi, echipele noastre lucrează pentru încheierea tuturor avariilor. Este un efort de oameni și logistică pe care suntem pregătiți să-l facem și în urma căruia reușim să restrângem cât mai mult timpul de intervenție pe lucrări. Este important de știut că procedura de lucru ne obligă să așteptăm să fim anunțați și acceptați pe lucrare de Enel. Apoi, doar când procedura și condițiile tehnice sunt îndeplinite, putem începe”, a spus Horațiu Rada, manager general Cons Electrificarea Instal.

Specialiștii societății, care asigură de șapte ani mentenanța pe sistemul de alimentare cu energie electrică din județul Timiș, spun că un pericol foarte serios îl reprezință vegetația neîntreținută, copacii înalți care ajung la cablurile de curent și care, la vânt sau la furtună, se rup sau cad peste rețele și produc distrugeri serioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.