Prezentare cu primarul la mall și ”haine noi” pentru ACS Poli. Un...

Prezentare cu primarul la mall și ”haine noi” pentru ACS Poli. Un jucător aflat la eveniment va fi de mâine în tricoul lui ASU Politehnica FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Noile echipamente ale elevilor lui Ionuț Popa

În condițiile în care echipa nu va disputa un amical acasă înainte de startul sezonului, ACS Poli Timișoara și-a prezentat noua garnitură într-un important centru comercial. Bănățenii au și un nou set de echipamente pe lângă cele nouă achiziții, dar și mutări de ultim moment. Deși a fost prezent la eveniment, Radu Motreanu a fost anunțat tot în această seară la ASU Poli iar Pedro Henrique nu a mai venit la echipă.

Jucătorii au fost prezentați pe rând, cel mai bine primit de către ”spectatorii” din mall a fost atacantul Cristi Bud. ”M-am integrat foarte bine, îi cunoașteam pe majoritatea, am jucat contra lor, îi știam și din Timișoara. Cantonamentul a fost destul de greu pentru că am avut cam o lună și jumatate pauză, de la CFR Cluj, dar cred că în prima etapă voi fi 100%”, a spus atacantul de 32 de ani.

De la eveniment nu a lipsit nici primarul Nicolae Robu. Acesta a lăudat echipa pentru performanța din sezonul trecut, dar a și avertizat-o să nu se culce pe o ureche ”crezând că greul a trecut”. Edilul-șef, care, deși nu are funcție oficială în club se știe că e susținătorul nr. 1 al proiectului, a făcut al ”n”-lea apel la firmele din zonă. ”Sponsorii care au fost alături de noi merită aplauze… Dacă firmele ar da fiecare și o sută de euro ne-am descurca de minune, fără să avem probleme cu Curtea de Conturi sau alte instituții care nu ne lasă să facem lucruri cinstite, corecte, pentru bucuria cetățenilor”, a adăugat Nicolae Robu într-un discurs ținut pe scenă.

Tonul sever la adresa celor care blochează investițiile din bani publici către ACS Poli a fost păstrat și de Ionuț Popa la interviul acordat presei. Zilele trecute a apărut și un regulament prin care se pot acorda bani de la primărie în condițiile noii legi iar printre puncte se arată că o echipă cu datorii, precum prim-divizionara timișoreană, nu poate accesa fondurile. ”Eu nu îi înțeleg nici pe juriști. Ieri a ieșit ministrul, dacă nici ministrul nu are cuvânt în țara asta, au juriștii… Legea mi se pare foarte clară. Toată lumea vorbește de acele norme de reglementare, ministrul a spus că nu sunt. Trebuie să se facă un contract de asociere sportivă și lucrurile sunt foarte clare. Nu înțeleg de ce noi ca români mereu complicăm lucrurile. Nu înțeleg de ce unele primării dau, aici se interpretează în alt fel legea. Cred că legea trebuie să fie aceeași pentru toată lumea. Sper ca jucătorii să-și ia primele cinci salarii măcar”, a spus Ionuț Popa.

În altă ordine de idei ACS Poli are echipamente noi de la firma cu care a colaborat și în sezonul trecut. Cel ce va fi folosit la jocurile de pe teren propriu nu e chiar o noutate, fiind identic ca model cu cel de la finala Cupei Ligii cu Dinamo. Cel de deplasare e tot cu tricoul violet, în timp ce al treilea rând e în culorile roz și negru. Pe tricouri nu erau, cel puțin deocamdată, trecuți sponsorii. Contractul cu sponsorul principal din anii trecuți, de altfel, a expirat. Între timp pentru noul sezon a fost anunțat un partener avut și în ediția 2015-16.

Ultima verificare pentru ACS Poli înaintea startului Ligii I va fi mâine în Ungaria, cu Debrecen (ora 19). În prima etapă de campionat bănățenii se vor deplasa la Chiajna.

Lotul lui ACS Poli Timișoara: Cătălin Straton, Vasilea Curileac, Mădălin Smaranda – Denis Hăruț, Cristian Bocșan, Bogdan Străuț, Alin Șeroni, Gabriel Cânu, Cristian Melinte, Ștefănel Covalschi, Andrei Artean, Josip Soljic, Cătălin Doman, Marius Croitoru, Sebastian Mailat, Cosmin Bârnoi, Gabriel Vașvari, Alex Ciucur, Valentin Crețu, Alexandru Munteanu, Alexandru Țigănașu, Sebastian Velcotă, Octavian Drăghici, Cristian Bud, Miguel Bianconi.

Motreanu, înapoi la ASU Poli

Deși Radu Motreanu a fost la prezentarea lui ACS Poli, imediat după eveniment ASU Politehnica a anunțat prelungirea împrumutului său cu încă un an.


Tânărul fundaș dreapta a progresat în sezonul trecut ca și component al formației din B și avea șanse mici să fie titular în Liga I în acest sezon. Mai ales că prezența lui Sebastian Mailat în primul 11 al lui Ionuț Popa e dată ca sigură pentru postul U21 iar accidentarea jucătorului cu profil ofensiv s-a dovedit a fi una ușoară.

”Îi mulțumesc domului președinte Drăgoi, pentru înțelegerea de care a dat dovadă. E, în primul rând, benefic pentru Radu, care va avea astfel parte de continuitate, după un sezon foarte bun pe care l-a făcut în tricoul echipei noastre”, a declarat directorul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu, pentru Druckeria.ro. Radu Motreanu a fost jucătorul cu cele mai multe minute pentru ASU Politehnica în sezonul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.