ADMITERE LICEU 2017 Au început înscrierile în clasa a IX-a. Câte locuri...

ADMITERE LICEU 2017 Au început înscrierile în clasa a IX-a. Câte locuri sunt disponibile în școlile din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

După ce au susținut Evaluarea Națională, absolvenții clasei a VIII-a din întreaga țară sunt așteptați, începând de astăzi, să completeze opțiunile în fișele de înscriere la liceu. Aceste fișe pot fi completate de candidați și părinții acestora, asistați de diriginți, între 3 – 6 iulie, perioadă în care sunt introduse și în baza de date computerizată datele din fișele de înscriere.

Inspectoratul Școlar Timiș transmite că la nivelul județului nostru sunt disponibile 5.821 de locuri în clasa a IX-a, dintre care 4.533 pentru repartizarea computerizată și 588 pentru liceele vocaționale, la care candidații au susținut deja mai multe probe.

De asemenea, elevii care doresc să se înscrie la clase profesionale au la dispoziție 700 de locuri în județul Timiș, dintre care peste 120 în clase după model dual.


Practic, în astfel de clase primesc o bursă de 200 de lei de la stat, plus 200 de lei la firmele partenere.

Potrivit calendarului făcut public de Ministerul Educației, în perioada 4 – 7 iulie, părinții și candidații pot verifica fișele de înscriere editate în calculator, urmând ca repartizarea computerizată să aibă loc în data de 12 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați se va realiza în perioada 13 – 17 iulie.

Vă reamintim că la Evaluarea Națională din acest an s-au înscris 4.308 candidați din județul Timiș, însă au fost prezenți 4.225. Dintre aceștia, 72% au reușit să obțină medii peste 5.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.