În urma alocării fondurilor de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2) în perioada 2017-2020 pentru obiective de investiții, județul Caraș-Severin a obținut 883 milioane de lei din totalul de 30 de miliarde de lei disponibili la nivelul întregii țări, aflându-se pe locul al doilea din țară după județul Suceava, care a primit cei mai mulți bani.
Fondurile au fost alocate în urma analizei solicitărilor autorităților administrative locale și a proiectelor depuse iar banii vor fi folosiți pentru alimentarea cu apă și stații de tratare, drumuri publice, poduri și podețe, spitale, piețe, baze sportive și iluminat public, mai ales în mediul rural. În județul Caraș-Severin vor fi modernizate și reabilitate mai multe drumuri județene iar în orașe se vor face lucrări la grădinițe, școli, drumuri sau rețele de apă, singurele orașe care nu beneficiază de finanțare fiind Caransebeș, care nu a depus nici un proiect, și Moldova Nouă.
La Reșița se va construi un pod peste râul Bârzava și primul pod sudat din Europa.
Județul Timiș ocupă un modest loc 19 cu cei 751,8 milioane de lei primiți, în timp ce județul Hunedoara se situează pe locul 31 cu cei peste 667 milioane de lei alocați cu prioritate pentru construirea și modernizarea de creșe, școli și grădinițe, alimentare cu apă curentă și canalizare și modernizarea de drumuri.
Județul Arad se află pe locul 35 cu cele peste 640 de milioane de județe primite, printre proiectele cele mai importante care vor beneficia de finanțare numărându-se spitalul oncologic, drumuri județene, spații verzi sau unități de învățământ, printre care cunoscutele colegii „Elena Ghiba Birta” și Economic. Tot în Arad se are în vedere construirea unui pod peste Mureș la capătul străzii Andrei Șaguna.
Chiar dacă mai mulți primari – mai ales cei din Timișoara și Arad – s-au arătat extrem de nemulțumiți de sumele alocate, oficialitățile de la București susțin că fondurile pe județe au fost distribuite pe baza unei formule matematice care ține cont de structura demografică și administrativă și de capacitatea financiară, respectiv impozitul pe venit încasat pe județ.