ANIVERSARE Călin Bârcean, unul din cei mai cunoscuţi folkişti ai Timişoarei, împlineşte...

ANIVERSARE Călin Bârcean, unul din cei mai cunoscuţi folkişti ai Timişoarei, împlineşte azi 38 de ani

0
DISTRIBUIȚI
Călin Bârcean este unul din cei mai cunoscuţi folkişti ai Timişoarei

Muzicianul timişorean Călin Bârcean, liderul formaţiei Pragu’ de Sus, una din cele mai cunoscute nume pe scena folk-ului local, împlineşte astăzi 38 de ani, ocazie cu care îi urăm alături de numeroşii lui fani un sincer „La Mulţi Ani!”.

Cariera trupei Pragu de Sus a început în anul 2004, odată cu primele apariții scenice și cu editarea primului material discografic, „Decupaj Sonor”. Înființată de Călin Bârcean, Costel Răsuceanu, Marian Draghia și Constantin „Bebe” Borozan, Pragu’ de Sus a rămas, timp de mai bine de un deceniu în prim-planul vieţii muzicale timișorene. Repertoriul abordat cuprinde sute de piese din sfera folk-pop-rock, dintre care se regăsesc şi multe compoziții proprii. Solistul Călin Bârcean și Pragu’ de Sus au redeschis culoarele folkului în zona de vest a țării, prin apariții regulate și colaborări de durată cu artiști precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu (cu care s-a înregistrat piesa „Nimeni, nimeni” în 2009), Ducu Bertzi, Marius Bațu și alții.


Proiectele trupei au atras și muzicieni timișoreni, Horea Crișovan fiind prezent pe ultimele două albume Pragu’ de Sus.

În luna februarie a acestui an, Călin Bârcean, a lansat un videoclip dedicat oraşului Timişoara, melodia fiind inclusă în albumul „Azi te vreau + Live 10”, lansat de Pragu’ de Sus și Mircea Vintilă în luna noiembrie a anului trecut.

„Totul a început timid, în Timișoara anului 2008, când «Ciocu» Vintilă accepta cu generozitate prima mea invitație la un concert în doi. Acum, prietenia noastră are și un suport audio! E un album sincer, direct, cu public, care poate fi cântat și ascultat oriunde! Am așteptat puțin, atât cât să apară și un cântec nou. Timișoara înseamnă începutul colaborării cu Mircea Vintilă, Timișoara înseamnă începutul Pragului de Sus, Timișoara e locul unde «Azi te vreau» prinde viață. Mulțumesc echipei mele lărgite, care înseamnă Pragu’ de Sus! Mulțumesc publicului, care înseamnă tot!”, spune Călin Bârcean. Discul conţine 10 piese „live”, înregistrate în concertele Pragului de Sus din decembrie 2014, susţinute la Deva şi Timişoara, concerte care „punctau” aniversarea a 10 ani de activitate a trupei, plus melodia „Azi te vreau”, care dă şi titlul albumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.