Aparat de 20.000 de euro, donat unei secții de pediatrie din vestul...

Aparat de 20.000 de euro, donat unei secții de pediatrie din vestul țării, în urma fondurilor strânse de la oameni inimoși

0
DISTRIBUIȚI

Un echipament medical important a ajuns într-un spital din vestul țării. Organizația “Salvați Copiii” a donat un ecograf de ultimă generație, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Caransebeș, din județul Caraș-Severin.

În unitatea medicală ajung anual peste 2.000 de copii cu diferite afecțiuni, iar cu ajutorul ecografului primit, medicii pot pune mai repede un diagnostic.

“Ilie este primul beneficiar al ecografului donat de Salvați Copiii România Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.


Este un aparat de ultimă generație, de 20.000 euro. Spitalul primește anual peste 2.000 de copii și efectuează peste 6.200 de consultații. Suntem recunoscători doctorilor Rodica Motoș Sârbu și Ionuț Mihăilică, precum și fiecărui donator”, a anunțat Gabriela Alexandrescu, președintele “Salvați Copiii”, pe Facebook.

De asemenea, ONG-ul a donat și Secției de Neonatologie de la Spitalul Județean Reșița două lămpi de fototerapie, în valoare de aproape 5.000 de euro.

Județul Caraș-Severin are una din cele mai mari rate de mortalitate infantilă, 12,8 la mia de copii. La nivel național, media este de 8 la mia de copii născuți vii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.