Aproape 500 de locuri libere în clasa a IX-a în liceele din...

Aproape 500 de locuri libere în clasa a IX-a în liceele din Timiș. De ce specializări fug absolvenții clasei a VIII-a

0
DISTRIBUIȚI

evaluare clasa a IV-a

Rezultatele primei repartizări computerizate la liceu au fost făcute publice în această săptămână, astfel că cei care au fost admiși la specializările preferate sunt așteptați să depună dosarul de înscriere la unitățile de învățământ până în data de 17 iulie.

În județul Timiș au fost disponibile peste 4.000 de locuri în clasa a IX-a, dintre care au fost ocupate, după prima repartizare computerizată, 3.565. Astfel, au mai rămas libere 499 de locuri în aproape 40 de școli din județ.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, sunt câteva specializări de care absolvenții clasei a VIII-a au fugit în acest an.


Cele mai multe locuri neocupate au rămas la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara, la specializarea Industrie Alimentară – 45 din 112 disponibile în total.

De asemenea, mai sunt libere 39 de locuri la Colegiul Tehnic “Ion Mincu”, la specializarea Electronică automatizări, 31 la Liceul Tehnologic Transporturi Auto, specializarea Mecanică, 25 la Colegiul Tehnic “Ion Mincu”, specializarea Fabricarea produselor din lemn și 24 la Colegiul Tehnic “I. C. Brătianu”, specializarea Mecanică.

ISJ Timiș transmite că au fost ocupate 86% din locurile disponibile în clasa a IX-a, dintre care 95% în liceele teoretice, 79% în cele tehnologice, 80% în cele vocaționale și 70% la școala profesională.

În data de 8 septembrie este programată a doua etapă a repartizării computerizate, pe locurile rămase libere la liceu, în clasa a IX-a.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.