Trialiștii de la ASU Politehnica, verificați într-un nou joc cu multe goluri....

Trialiștii de la ASU Politehnica, verificați într-un nou joc cu multe goluri. Romică Buia i-a propus două nume lui Bogdan Andone FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Ionuț Vucea, foto dreapta, marcatorul primului gol astăzi

La fel ca în partida de sâmbătă, ASU Politehnica și-a rulat lotul, inclusiv jucătorii aflați în probe, într-un joc-școală cu trei reprize. ”Victima” s-a numit astăzi Avântul Periam, gruparea de Liga a IV-a a făcut fizic față doar primei treimi după care a cedat până la scorul final de 10-0 pentru gazdele de pe ”Știința”. Printre noile nume testate astăzi de tehnicianul Bogdan Andone se numără și doi jucători de la ACS Comuna Recea, propuși de Romulus Buia.

Al doilea joc amical al verii pentru ASU Poli a fost un nou galop de sănătate. După 11-0 cu Unirea Jimbolia, Periamul a încasat cu un gol mai puțin. După prima repriză de 35 de minute scorul era însă doar 2-0 prin golurile reușite de Vucea și trialistul Valer Giurgiu. În partea a doua s-au marcat nu mai puțin de șase goluri, toate în poarta oaspeților. Marcatori au fost Gălan (penalty), nou sositul Alin Ignea (dublă), Bădăuță (dublă) și Viorel Chinde – alt testat, cu o reluare frumoasă. În fine, ultimele două reușite le-au aparținut lui David Sârbu (ACS Poli) și Daniel Sârbu, un alt jucător în probe.

După cum se observă Cherecheș nu a mai fost pe listă, în schimb, de la concitadina ACS Poli a venit în teste David Sârbu, un atacant în vârstă de 20 de ani. Un alt trialist e fundașul Grigore Turda, în vârstă de 19 ani, ultima dată legitimat la FC Zalău în Liga a III-a. Viorel Vasile Chinde, 23 ani, mijlocaș dreapta, și Valer Giurgiu, închizător de aceeași vârstă, sunt propunerile lui Romică Buia de la echipa pe care o pregătește în C, ACS Comuna Recea.

Ultima verificare înaintea stagiului centralizat va fi pentru ASU Poli sâmbătă, probabil de la ora 10.00, tot pe ”Știința”, cu divizionara D Timișul Șag.

ASU Politehnica (antrenor Bogdan Andone)

Prima repriză: Fișteag* – Grigore Turda*, Mera, Coadă*, Taub – Giuricici, M. Stancu, Birău – Vucea, Staicu, Valer Giurgiu* (Comuna Recea).

A doua repriză: Gârlea – Gîț* (Bilia), Gr. Turda*, Gălan, Taub (Bîte) – Țugui, Crișanov*, Ignea – Chindea*, Bădăuță, Ghinescu.

A treia repriză: R. Filip – Gîț*, Bilia, Telescu, Bîte – David Sârbu*, Lazea*, Buzdugan* – Ov. Oancia*, Daniel Sârbu*, Neamțu.

*jucători aflați în probe

Avântul Periam: Ulmeț – Ct. Filip, Cr. Petric, Fibișan, Andrei, Ușvat, Vereșteanu, Văcaru, Ițu, Lobonea, V. Toma. Au mai intrat: Olteanu, Găletan, Hulbăr, C. Pătru. Antrenor: Sorin Cîtea.

”Vor fi veniri chiar și înainte de începerea campionatului”

Antrenorul Bogdan Andone era mulțumit de amicalul de azi, dar în mod evident își dorește o echipă de bază mai puternică. ”A fost un antrenament foarte bun, din care luăm lucrurile bune. Vom renunța poate la mai mult de patru jucători. Sâmbătă, după ultimul amical, sper să ne definitivăm lotul pentru sezonul următor. Cu siguranță vor mai fi veniri, poate și în cantonament, chiar și înainte de începerea campionatului. Dar în mare parte sper să am 90% lotul creionat. Am o legătură foarte bună cu Romică Buia. Mi-a recomandat doi băieți. Chindea, jucătorul extremă dreapta, care chiar a marcat din flancul drept, are vreo 15 goluri în sezonul trecut al Ligii a III-a. Au mai fost și alții, rămâne să vedem unde avem nevoie, ce avem nevoie, care e situația cu unii jucători pe care îi dorim”, a declarat Andone.

Tehnicianul lui ASU Poli are încă un staff incomplet după plecarea lui Dragoș Picu. În schimb, ”secundul” Gabriel Vochin s-a alăturat echipei. ”Încercăm să rezolvăm și problema cu antrenorii cu portarii. Sperăm să o rezolvăm cât mai repede. Am lucrat cu Aurelian Băbuțan la Universitatea Cluj. E un om de fotbal pe care mi l-am dorit în mod special pentru că aveam nevoie să ne așezăm mai bine la capitolul organizare, sunt convins că ne va ajuta mult.


Am nevoie de un om care să fie alături de mine de dimineața până seara, să ia de pe capul meu probleme extrafotbalistice, discutăm tot timpul, mă ajută cu tot ce ține de organizarea unui meci…”, a spus Bogdan Andone și despre noul membru din conducere.

Andone e îngrijorat și de compartimentul U21, în condițiile în care Deian Sorescu are șanse mari să rămână în Danemarca iar situația lui Radu Motreanu e încă neclară. Ultimele vești îl dădeau înapoi pe ”Știința” pe talentatul fundaș dreapta, dar e o balanță care s-a tot modificat în această perioadă în funcție de planurile celor de la ACS Poli. ”Am înțeles că sâmbătă va fi un meci amical, apoi se va lua decizia, dar sunt șanse mari să rămână acolo (n.r. Deian Sorescu la Esbjerg). O să avem probleme pierzând un junior de calitate. În momentul de față nu-l avem nici pe Radu Motreanu. Om de bază sezonul trecut și de asemenea junior. Nu e ușor să gestionăm, încercăm să găsim cele mai bune soluții și cele mai ieftine ca să spun așa. Mă bucur foarte mult că l-am convins pe Ignea să vină alături de noi. Se vede liniștea și calitatea lui în joc. Sperăm să mai aducem cel puțin doi jucători la nivelul său. Mai avem nevoie de încă un mijlocaș central și un fundaș central, de preferință de picior stâng. Ne axăm și pe extremă dreaptă sau stânga, în funcție de ce avem noi. Acestea sunt pozițiile dorite”, a conchis Andone.

ASU Politehnica și-a fixat și amicalele pe care le va disputa la Săcele, în perioada 11-22 iulie. Astfel, pe 12 iulie se va juca un meci cu localnica Precizia din Liga a IV-a, în 15 iulie e programat un amical cu AFC Hărman (Liga 3) iar în 22 iulie se va întâlni gruparea Olimpic Râșnov (L3). Se caută de asemenea un adversar pentru data de 19 iulie.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.