ASU Politehnica a renunțat la doi jucători-simbol pentru începuturile proiectului suporterilor. ”Am...

ASU Politehnica a renunțat la doi jucători-simbol pentru începuturile proiectului suporterilor. ”Am să vă iubesc până la sfârșitul lumii”. Cine mai pleacă

0
DISTRIBUIȚI

Antrenorul Bogdan Andone taie în carne vie la comanda ”Băieților în ghete”. Pe lista cu lotul pentru noul sezon a tehnicianului Politehnicii nu au intrat două nume grele pentru ultrașii timișoreni: fostul căpitan Cristian Gălan și mijlocașul Ionuț Vucea. De asemenea, cu gruparea de pe ”Știința” nu va continua nici goalkeeperul Victor Gârlea.

Cristi Gălan (28 de ani) reprezintă un simbol pentru renașterea Politehnicii în viziunea suporterilor. Hunedoreanul a fost prezent încă din Liga a V-a în tricoul alb-violet și reprezintă de asemenea o situație specială. Astfel, deși el nu va mai continua ca jucător cu ASU Poli, va fi în continuare prezent în club prin Centrul de copii și juniori, acolo unde antrenează grupa de juniori născuți în 2006. Gălan se pare că nu l-a impresionat pe Bogdan Andone, care căuta un fundaș central și înainte de plecarea lui Laurențiu Telescu. ”A venit si acest moment! Am să vă iubesc până la sfârșitul lumii! Mulțumesc Politehnica!”, a scris Cristian Gălan pe pagina sa de Facebook, alături de o imagine a galeriei cu textul: ”sentimente nu etichete”.


În sezonul trecut Gălan a evoluat în 23 de partide și a purtat uneori și banderola de căpitan.

Al doilea jucător din lot ca vechime pleacă și el. Ionuț Vucea (26 ani) s-a alăturat ”Băieților în ghete” în Liga a IV-a. Deși nu a prins multe meciuri în sezonul trecut, doar 12, el a marcat trei goluri și a oferit un ”assist” colegilor săi. Decizia în cazul său poate însemna și că mijlocașul dreapta aflat în probe, Viorel Chinde (ACS Comuna Recea), l-a convins pe Bogdan Andone. La rândul său Vucea cochetează cu o carieră de antrenor.

Timișorenii îl așteaptă înapoi și pe Deian Sorescu, aflat în probe la Esbjerg (L2, Danemarca). Echipa sa a pierdut cu 2-6 amicalul de ieri cu SønderjyskE (L1), dar încă nu se știe decizia în cazul mijlocașului timișorean. Site-ul danezilor nota inclusiv că, folosit ca fundaș dreapta, Deian a impresionat prin aportul său ofensiv în ciuda eșecului suferit de echipa sa.

În fine, tot azi a fost anunțată și despărțirea de Victor Gârlea. Portarul timișorean în vârstă de 21 de ani s-a alăturat doar în iarnă lui ASU Politehnica și a bifat doar două prezențe în primăvară. În acest caz se poate specula că noul antrenor îl preferă cel puțin în primii trei pe tânărul Emanuel Fișteag, reîntors în probe după ce în ediția trecută a evoluat la Sebiș în C.

”Momentul despărțirii nu e niciodată ușor, însă ținem să le mulțumim celor trei pentru tot ceea ce au făcut pentru Politehnica. Cu mulțumiri speciale lui Gălan și Vucea, care activează la echipă încă de la începuturile actualului proiect, din ligile a patra, respectiv a cincea”, a declarat Marius Cociu, directorul sportiv al lui ASU Poli, pentru Druckeria.ro.

Bogdan Andone va decide mâine în jurul prânzului lotul pentru cantonamentul de la Săcele, programat între 11 și 22 iulie. Până acum ASU Poli s-a mai despărțit de Ștefan Blănaru, Bogdan Nicolescu, Artur Teut și Laurențiu Telescu. Alb-violeții așteaptă în continuare întăriri. Până acum au fost semnați: Marius Staicu, Ionuț Plămadă, Alin Ignea și Cristian Florin Lazea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.