ASU Politehnica recâștigă un jucător dat ca și plecat. ”Băieții în ghete”...

ASU Politehnica recâștigă un jucător dat ca și plecat. ”Băieții în ghete” și-au mărit staff-ul și negociază cu un fundaș care are Cupa României în palmares

1
DISTRIBUIȚI
Deian Sorescu. Foto: Gabriel Brezeanu

”Băieții în ghete” se află în continuare cantonați la Săcele, dar mișcările din cadrul lotului continuă. Dat inițial de club ca și transferat în Danemarca, Deian Sorescu se va realătura lui ASU Politehnica pentru noul sezon al Ligii a II-a. Managerul sportiv Marius Cociu nu neagă că clubul discută în continuare cu o serie de jucători cu experiență. Printre numele vehiculate se numără și fundașul reșițean Andrei Tînc, liber de contract după despărțirea de CFR Cluj.

Sorescu (19 ani) nu a rămas până la urmă la Esbjerg. Jucătorul de bandă dreaptă a fost păstrat încă o săptămână în teste, dar în cele din urmă mutarea sa nu s-a concretizat. Deși juniorul timișorean a impresionat în pregătiri danezii și-au adus în ultima perioadă și o serie de jucători cu experiență. De altfel, un conducător al lui ”EfB” negase că Deian Sorescu va semna. Managerul sportiv al timișorenilor a confirmat că jucătorul va reveni la ASU Poli.

”Sorescu vine acasă. Inițial am primit informația de la impresarul său, duminica cealaltă, m-a sunat și a spus că și-l doresc și că luni semnează… Marți așteptau oamenii cu actele. În condițiile acestea lucrurile erau oarecum clare. Se adeverește însă că nu e clar până nu se semnează contractul. El va rămâne, nu mai merge în teste, am discutat cu agentul Cătălin Sărmășan și e destul de târziu să mai plece undeva acum”, a declarat Marius Cociu pentru PRESSALERT.ro.


Deian Sorescu reprezintă un (re)câștig important pentru ASU Poli în condițiile în care acoperă banda dreaptă și e de asemenea jucător U21.

În schimb, șansele ca Alexandru Birău să rămână între ”Băieții în ghete” se micșorează. ”Noi ne-am manifestat dorința de a continua cu el… Eu cred că a greșit. Dar e alegerea lui. El și-a făcut treaba, că au mai fost mici accidente, ni le asumăm și noi și el și nu au lăsat amprente… Eu am stat de vorbă și cu Bogdan (n.r. Andone). Nu e neapărat un caz închis, dar alegerea lui a contat foarte mult. Mai mult decât am putut să-i oferim nu puteam… Între timp a apărut și Krausz. Dar acesta era o dorință a lui Andone și cu Birău în lot”, a mai spus Cociu.

Andrei Tînc, în discuții

După ce Cristian Scutaru a ales UTA, timișorenii nu au renunțat de tot la ideea de a aduce un fundaș cu experiență. ”Suntem în discuții, nu contest, în funcție de cum decurg negocierile… Am avut discuții și cu Cristi Scutaru, dar a ales UTA. Vrem să aducem, problema e că nu avem voie să depășim bugetul alocat pentru salarii. Să nu cumva să facem pași greșiți…”, a mai precizat Marius Cociu. Conducătorul nu exclude varianta Andrei Tînc. Un fundaș polivalent care s-a despărțit în această vară de CFR Cluj. Reșițeanul în vârstă de 32 de ani a cucerit în urmă cu un an Cupa României cu ardelenii. ”Poate fi adus oricine își dorește o colaborare și noi să rămânem în limita superioară a bugetului”, a conchis Cociu.

În altă ordine de idei ASU Poli și-a completat staff-ul cu un antrenor de portari. Vasile Puiu Șleam (ex-Baia Mare) e noul colaborator al lui Bogdan Andone în acest sens. ”Acum suntem oarecum compleți. Avem antrenori secunzi, principal și pentru portari. Bogdan Andone a spus că are o colaborare cu preparatorul de la Viitorul (n.r. Roberto Berruero) și nu și-a manifestat dorința de a avea direct un preparator…”, a mai spus Marius Cociu.

ASU Politehnica dispută mâine, de la ora 18, penultimul test în cadrul cantonamentului, cu FC Csikszereda Miercurea Ciuc. În 20 iulie e ultima zi de înscriere în competiție pentru cluburile din B iar țintarul se va stabili sâmbătă, 24 iulie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.