ASU Politehnica pleacă în cantonament cu câteva nume surpriză dintre jucătorii care...

ASU Politehnica pleacă în cantonament cu câteva nume surpriză dintre jucătorii care au dat probe. Deian Sorescu rămâne în Danemarca

0
DISTRIBUIȚI
”Trialiștii” au tras din greu la ASU Poli

Alb-violeții din B au parte în continuare de mutări pe alocuri inedite. Tehnicianul Bogdan Andone a păstrat în lotul de 22 de jucători pentru stagiul centralizat de la Săcele patru jucători aflați în teste. ASU Politehnica s-ar putea baza în toamnă inclusiv pe veteranul Alin Crișanov, dar și pe portarul Emanuel Fișteag, revenit după un an între ”Băieții în ghete”.

Pe lângă noile transferuri, Plămadă, Staicu, Ignea și Lazea, ASU Poli a oferit din nou șansa mai multor tineri să se remarce într-o perioadă de trial, cu trei jocuri amicale. În mod surprinzător la început printre jucătorii de până în 23 de ani s-a prezentat și Alin Crișanov. Ajuns la aproape 39 de ani mijlocașul care a făcut parte din echipa vechiei Politehnica Timișoara la finele anilor 90 și începutul anilor 2000 pare că ”mai poate” la acest nivel în viziunea noului staff tehnic. Aflat în ultimele sezoane la grupări de amatori, Crișanov a mai evoluat la Unirea Sânnicolau Mare, CSM Reșița, UTA, Frontiera Curtici, AS Covaci, CS Tim Giroc, Fortuna Covaci, FC Chișoda, Flacăra Făget și Mama Mia Becicherecu Mic.

Tot dintre ”trialiști”, Andone i-a păstrat Emanuel Fișteag, portar de 19 ani care s-a orientat către Sebiș în perioada de ”exil” din sezonul trecut, dar și pe Ionuț Coadă și Grigore Turda, ambii în vârstă de 19 ani, nume care nu au mai avut de-a face cu orașul de pe Bega sau fotbalul timișean.


Primul e un închizător care în ediția trecută a evoluat la UTA II în Liga a III-a, în timp ce cel din urmă e un fundaș care a evoluat ultima dată la FC Zalău la același nivel. Ambii au fost aleși probabil (și) datorită vârstei (sunt jucători U21) și a faptului că acoperă o zonă de teren rămasă ”descoperită” după despărțirile de Telescu și Gălan. Nu au fost păstrați în lot Denis Băban și Patrick Niță, jucători care au evoluat în amicalul cu Timișul Șag.

În total, ASU Poli pleacă mâine cu 22 de jucători în cantonamentul de la Săcele (jud. Brașov). Tehnicianul timișorenilor nu excludea alăturarea altor jucători cu experiență pe parcurs. Miercuri, echipa susținută de suporteri are un test cu localnica Precizia, de la ora 18.

Deian Sorescu va fi coleg cu Adrian Petre

ASU Poli nu se va mai baza în noul sezon nici pe Deian Sorescu. Talentatul junior din banda dreaptă a confirmat în teste la Esbjerg fB, divizionara secundă daneză care tocmai îl transferase pe arădeanul Adrian Petre. ”Soare” a avut o evoluție apreciată în amicalul noii sale echipe cu SønderjyskE, deși jocul a fost pierdut cu 2-6. În urma acestei mutări ASU Politehnica se va alege și cu o mică sumă prevăzută în contractul stabilit cu reprezentantul jucătorului, înțelegere în care se arăta că acesta poate să plece în cazul unei oferte superioare deși el mai avea contract pe încă un sezon cu alb-violeții.

Lotul lui ASU Poli pentru cantonament: Markos Gakos, Emanuel Fișteag, Ricardo Filip (portari), Radu Motreanu, Grigore Turda, Dănuț Bilia, Ioan Mera, Carol Taub, Ionuț Coadă, Florin Lazea, Mădălin Stancu, Andrei Țugui, Marco Giuricici, Alin Ignea, Răzvan Ghinescu, Alex Birău, Cătălin Bădăuță, Marius Staicu, Ionuț Plămadă, Vlad Bîte, Darius Neamțu, Alin Crișanov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.