Au venit noul pod pentru pasajul Popa Şapcă şi avizul de la...

Au venit noul pod pentru pasajul Popa Şapcă şi avizul de la CFR! Când s-ar putea termina şantierul

0
DISTRIBUIȚI

Una caldă, alta rece pentru şoferii din Timişoara, care zi de zi stau zeci de minute în trafic din cauza semafoarelor care nu mai funcţionează, dar şi a multitudinii de şantiere deschise în paralel. După ce ieri municipalitatea anunța că Pasajul Michelangelo se închide în weekend, astăzi primarul Nicolae Robu a făcut un anunţ important legat de şantierul de la Popa Şapcă, închis temporar pentru verificări arheologice.

„Astăzi de dimineață a fost adus în șantier podul pasajului Popa Șapcă, o structură metalică de 25 metri lungime -atât va fi anvergura acestui pasaj!- și 4.4 metri lățime. El va fi montat pe poziție începând din 21 August 2017. Suntem, așadar, în linie dreaptă și cu această mare și grea lucrare! Nu mai rămâne decât să se încheie cercetările arheologice, pentru a se putea intra în forță și pe str. Popa Șapcă propriu-zisă,
• cu ce-a mai rămas de făcut la rețelele de utilități,
• cu construcția zidurilor delimitatoare ale carosabilului -scheletul de rezistență, format din piloni duși la 10 m adâncime a fost deja realizat-,
• cu lărgirea la 4 benzi a carosabilului,
• cu amenajarea trotuarelor și pistelor de bicicletă,
• cu plantarea de copaci pe toată lungimea, pe ambele părți,
• cu amenajarea fâșiilor de spațiu verde.
Repet: ținta este finalizarea lucrării înainte de venirea iernii, adică: cu cel puțin jumătate de an mai devreme decât termenul contractual!!”, a scris primarul Nicolae Robu pe Facebook.

Conform primarului, şi cercetările arheologice ar urma să fie finalizate în circa două săptămâni, iar CFR a emis avizul pentru Începerea lucrărilor de lărgire a pasajului.

„Aşa sunt estimările, că nu mai este de aşteptat să se găsească mare lucru, iar ceea ce s-a găsit după părerea arheologilor sunt lucruri importante, zidurile vechii cetăţi de acolo.


(…) Nu mă pot hazarda, dar speră să nu treacă de venirea iernii. Dacă această competiţie care a apărut între cele două firme (PORR – la Pasajul Jiul şi Sylc Con Trans la Pasajul Popa Şapcă) care va duce la mobilizări la maxim, este posibil să se încheie şi lucrările la Popa Şapcă înainte de venirea iernii, dar eu sunt mulţumit şi dacă terminăm cu puţine zile înainte de venirea iernii”, a declarat Robu la conferinţa de presă de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.