Aur, argint și bronz pentru tinerii înotători de la CS Aquasport și...

Aur, argint și bronz pentru tinerii înotători de la CS Aquasport și CSȘ 1 Timișoara la Campionatul Național de Cadeți. Ce titluri au cucerit bănățenii la Târgoviște

0
DISTRIBUIȚI
Echipa CS Aquasport

Medalii peste medalii cucerite de sportivii timișoreni cu vârste între 12 și 14 ani care practică sportul în bazin. CS Aquasport Timișoara s-a întors cu nu mai puțin de opt medalii de la Naționalele de Cadeți de la Târgoviște. De alte șase ori au urcat pe podium înotători legitimați la CSȘ nr. 1 Timișoara.

Campionatul Național din weekend a fost unul foarte puternic iar sportivii de pe Bega nu au fost mai prejos față de centrele de tradiție din țară. Încă din primele reuniuni s-au obținut medalii.


Astfel, Etienne Dragotă a luat prima sa medalie la această ediție în competiția de 100 metri liber, unde sportivul legitimat la CSS Timișoara a încheiat pe 3. Samira Ahmad, de la CS Aquasport, a urcat pe aceeași treaptă la 100 metri liber. Ambele medalii au venit la categoria 13 ani.

Vineri a fost o zi excelentă pentru Samira Ahmad și Emilia Orza, cele două colege de echipă au realizat o performanță unică – au încheiat la egalitate perfectă, cu timpul 29.13, cursa de la 50 metri liber și astfel s-au ales amândouă cu medalia de argint. Mai târziu, ștafeta 4×100 m liber a timișorencelor de la Aquasport, formată din Orza, Motoș, Precob și Ahmad, s-a clasat pe locul 2, tot la concursul U13.

O altă performanță a venit la concursul de la 100 m bras, fete, 12 ani. Acolo unde Daria Huma, de la CSS Timișoara, s-a clasat în bronz. Tot un bronz a cucerit din nou Etienne Dragotă, în competiția masculină de la 100 m fluture U14.

Alte reuniuni, alte medalii. Astfel, Samira Ahmad (ATM) s-a ales cu argintul și la 200 metri spate U13 iar colega Emilia Orza a luat bronzul la 100 m fluture, aceeași categorie de vârstă.

Etienne Dragotă (STM) a mai cucerit apoi un bronz la 50 m liber U14. Colega de club Carina Trușcă l-a urmat în ultimele reuniuni cu un argint la 100 m spate U13.

Clasare generală excelentă pentru Aquasport

Tinerele înotătoare pregătite de Sabin Avram nu au slăbit ritmul deloc. Samira Ahmad a obținut și cea mai prețioasă medalie: aurul la 100 metri spate în competiția dedicată fetelor de 13 ani. Iar ștafeta formată din Samira Ahmad, Emilia Orza, Anisia Precob și Letiția Motoș a mai cucerit un argint la cursa de 4×100 m mixt, 13 ani, Ceea ce a făcut ca echipa să se claseze la final pe 2 între formațiile de ștafete! Mai mult, cele opt medalii cucerite de CS Aquasport au propulsat clubul timișorean în primele șapte pe țară la acest nivel, aproape de cluburile cu tradiție din București și Bacău, zone unde există și o infrastructură pentru seniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.