BAC 2017 Sute de liceeni din Timiș au depus contestații. Când se...

BAC 2017 Sute de liceeni din Timiș au depus contestații. Când se afișează rezultatele finale

0
DISTRIBUIȚI

bac
Sute de absolvenți de liceu din județul Timiș au depus, ieri, contestații, după afișarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat, nemulțumiți de modul în care au fost punctați. Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, în total, 764 de liceeni din județul nostru au solicitat recorectarea lucrărilor în speranța că vor primi o notă mai mare.

295 de contestații au fost depuse la Limba Română, 232 la proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie), 226 la proba la alegere a profilului și specializării (cele mai multe la Geografie, Biologie și Sociologie) și 11 la Limba Maternă.

Rezultatele finale vor fi făcute publice luni, 10 iulie.

Vă reamintim că promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a fost în acest an de 71,93% în județul Timiș.


4.191 de candidați s-au înscris la BAC, însă au fost prezenți 3.880, opt fiind eliminați din examen după ce au încercat să copieze. 1.081 de candidați au fost declarați respinși, iar 2.791 au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat.

În județul Timiș a fost înregistrată o singură medie de 10, obținută de Ansira Dinu, de la Colegiul Național Bănățean. Colegiul Național “C.D. Loga” și Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara sunt unitățile de învățământ din județul Timiș la care rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat a fost 100%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.