Bani pentru sala polivalentă de 16.000 de locuri, alocaţi de la bugetul...

Bani pentru sala polivalentă de 16.000 de locuri, alocaţi de la bugetul Timişoarei. Explicaţia primarului Robu

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial: s-au alocat primii bani de la bugetul Timişoarei pentru construirea unei săli polivalente de mari dimensiuni, în cadrul proiectului de rectificare a bugetului local de astăzi. Demersul primăriei vine în contextul în care guvernul Grindeanu, care plănuia să aloce bani pentru amenajarea unui obiectiv de mari dimensiuni la Giroc a fost schimbat. Între Consiliul Judeţean Timiş şi primărie a izbucnit un adevărat conflict pe tema locaţiei în care va fi construită sala, în condițiile în care primarul Timișoarei cerea ca sala să fie ridicată în oraș, iar CJ Timiș să fie ridicat la Giroc.

„Putem să luăm credit, dobânzile sunt foarte mici acum.


Aţi auzit declaraţiile făcute, nici nu s-a mai pomenit de programul anterior care promitea o sală de 16.000 de locuri la Iaşi, una la Timişoara, una de 5.000 de locuri la Oradea şi una la Constanţa. Nu discut politic, discut pur şi simplu despre faptul că ministrul a declarat că se va face o sală în Bucureşti, una în centrul ţării şi una nu ştiu pe unde. Noi vom fi Capitala Europeană a Culturii şi nu cred că putem lăsa oraşul numai cu Sala Olimpia şi cu sala Politehnica, care sigur că se va termina după ce se despăşesc dificultăţile. (…) Dar este o sală de 3.000 de locuri în care nu putem să organizăm evenimente de anvergură şi vă propun acest amendament. Sigur că nu vom putea face studiul de fezabilitate în acest an ca să cheltuim toţi banii. Nu ne trebuie foarte mulţi acum, se va continua lucrul la Studiu de Fezabilitate plus proiectul tehnic în 2018 şi vom aloca bani mai mulţi în 2018”, a spus primarul Nicolae Robu în plen.

Consilierul local PSD Dan Idolu a cerut ca Primăria Timişoara să adreseze o scrisoare oficială către Ministerul Sporturilor, pentru a primi un răspuns oficial, dacă se vor aloca sau nu bani pentru sala polivalentă de 16.000 de locuri care ar urma să fie construită cu bani de la Consiliul Local Timişoara.

Conform amendamentului propus de viceprimarul Dan Diaconu, suma alocată pentru acest an este de 400.000 de lei, urmând ca pentru anul 2018 să fie distribuiţi un milion de lei pentru realizarea demersurilor şi chiar pentru începerea lucrărilor.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.