Baroque II Urban, evenimentul în care arta prinde viață, se deschide astăzi...

Baroque II Urban, evenimentul în care arta prinde viață, se deschide astăzi FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-233692947">

La cea de-a doua ediție Baroque II Urban, sculptorul Virgilius Moldovan propune o reflecție asupra frumuseții ființei umane. Folosind grotescul ca estetică, artistul privește critic asupra standardelor de frumusețe promovate de mass media și caută frumosul în esența și în unicitatea lui. Sculpturile hiper-realiste și supradimensionate reprezintă tipologii umane cu povești extraordinare – unele fiind chiar personaje istorice sau politice. Inspirația vine din întâmplările reale ale personajelor dar și din experiențele personale ale artistului.

Prin materialele folosite la realizarea acestor lucrări, Virgilius Moldovan coboară sculptura de pe piedestalul „de metal și bronz” și îl aduce mai aproape de oameni. Numele expoziției – Meating – face trimitere la carnalitate, iar siliconul de 2-3 cm, care acoperă lutul din care sunt făcute sculpturile, ajută la expresivitatea „cărnii”.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 21 iulie, de la ora 18.30, în cinci dintre sălile Muzeului de Artă din Timișoara. Expoziția va fi însoțită de texte critice semnate de curatorul Ana-Daniela Sultana, absolventă a Universității de Artă Aplicată din Viena.

Selecția cuprinde 24 de lucrări de sculptură monumentală ale lui Virgilius Moldovan, dar și patru lucrări de pictură în ulei pe pânză ale acestuia. Majoritatea sculpturilor reprezintă nuduri bărbătești.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.