BC Timba Timișoara a făcut prima mutare a verii. Un jucător cu...

BC Timba Timișoara a făcut prima mutare a verii. Un jucător cu dublă cetățenie, română și israeliană, se alătură ”urșilor” la revenirea în Liga Națională VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Alan Sonenfeld, foto dreapta jos. Sursa foto: totalbaschet.ro

BC Timba a anunțat primul transfer al verii. Alon Sonenfeld, un tânăr coordonator de joc cu dublă cetățenie se alătură ”urșilor”. Până acum nou promovata timișoreană pe prima scenă își mai asigurase serviciile mai multor vechi componenți și pentru noul sezon.

Sonenfeld (22 de ani) e jucător eligibil U23 și a primit cetățenia română în toamna trecută. El are origini autohtone de pe partea mamei, care s-a născut la București și ai cărei părinți locuiau în capitală.


”Am auzit lucruri bune despre România de la prietenul meu, Tal Karpelesz. Mi-a spus că e o ligă puternică, cu fani deosebiți… Consider că sunt un jucător orientat pe succesul echipei iar IQ-ul fundașului e foarte important. Îmi place să-mi folosesc abilitățile atletice pentru a pătrunde sau a crea oportunități”, spunea Alon Sonenfeld într-un interviu acordat totalbaschet.ro chiar în această vară. Jucătorul care mai are și cetățenie israeliană acoperă posturile 1 și 2 și măsoară 1,84 metri înălțime. El a evoluat în ediția trecută pentru o grupare de eșalon terț din Israel și e fost internațional U16.

BC Timba Timișoara și-a mai asigurat serviciile unor vechi componenți la revenirea în elită. Astfel, Mario Lazăr, Marius Deconescu și Robert Medgyesy au semnat prelungirea înțelegerilor scandent în vară cu ”urșii”. Primul dintre cei trei a fost convocat la lotul național universitar al României.

Galben-negrii vor întâlni concitadina BC SCM Timișoara chiar în prima etapă a sezonului care marchează revenirea echipei în Liga Națională, pe 7 octombrie. Mai întâi, echipa pregătită de Bogdan Murărescu va înfrunta Iașul în Cupa României (30 septembrie și 4 octombrie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.