Big Brother la examinările pentru permis auto în Timiş. De când vor...

Big Brother la examinările pentru permis auto în Timiş. De când vor fi filmate examenele

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial: examenul pentru obţinerea permisului auto va fi susţinut şi în Timiş sub supraveghere video. Măsura a fost aplicată de la începutul lunii în Bucureşti şi Ilfov, iar de poimâine intră în vigoare şi în Timişoara. Scopul introducerii supravegherii video este de a verifica legalitatea susţinerii probelor examinatorii.

„Începând cu data de 14 iulie, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului județul Timiș modul de desfășurare a probei practice se va înregistra atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care vor fi instalate pe autovehiculele folosite la susținerea acestei probe.


Nu se va înregistra proba practică la categoriile AM, A1, A2 și A (diferite tipuri de motociclete). Camera audio-video a sistemului tehnic de monitorizare va fi instalată, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea EXAMEN. Aceasta va fi orientată paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a autovehiculului.Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă după examinator, ziua și ora examinării. Înregistrările audio și video nu reprezintă informații de interes public, iar în cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziția instanței competente”, a anunţat Prefecura Timiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.