Camera de Comerț Timiș, bilanț de succes după primul semestru din acest...

Camera de Comerț Timiș, bilanț de succes după primul semestru din acest an. Ce evenimente în premieră au fost organizate

0
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a încheiat primul semestru din acest an cu succes. Au fost organizate zeci de expoziții, târguri, seminarii sau misiuni economice, la care se adaugă două evenimente în premieră. Florica Chiriță, directorul general al CCIA Timiș, a declarat, aseară, la conferința de bilanț pe semestrul I, că toate acțiunile desfășurate au fost “pentru a susține comunitatea de afaceri timișeană”.

În total, în primele șase luni din acest an au fost organizate, printre altele, unsprezece întâlniri cu ambasadori, la finalul cărora a rezultat și o agendă de lucru, precum și două evenimente în premieră.

“Bilanțul semestrului I al activităților Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este de bun augur. Toate evenimentele pe care le-am avut și pe care le-am organizat în acest semestru au fost evenimente pentru mediul de afaceri. Am încheiat semestrul cu două evenimente în premieră: Soluții pentru criza forței de muncă și Firmele cu capital italian față în față cu instituțiile statului. Tot în acest semestru, am organizat seminarii după întâlniri cu ambasadori, am avut 11 la număr, iar după fiecare întâlnire a rezultat o agendă de lucru: o misiune economică, un parteneriat de afaceri, participarea la expoziții. Mai mult, putem spune că aceste evenimente pe care le-am organizat în semestrul I au fost evenimente ca urmare a vizitelor unor mari ambasadori în semestrul doi al anului 2016”, a explicat Florica Chiriță.

De asemenea, în primul semestru al acestui an, CCIA Timiș a organizat și opt misiuni economice, la unele dintre acestea companiile au beneficiat de mai multe facilități, precum transport sau cazare gratuite. Totodată, au avut loc și șapte expoziții, printre care și Banat Agralim, la care au participat un număr record de vizitatori – 14.000.

“Suntem foarte mulțumiți că și celelalte departamente ale CCIA Timiș au funcționat foarte bine: arhiva electronică, unde am avut 28.000 de înscrieri, certificatele de origine – au fost 2.000 în acest semestru, ceea ce înseamnă că exportul către țările non-UE a crescut.


În departamentul de proiecte am avut foarte multe proiecte scrise pentru terți. Tot ce realizăm și organizăm este pentru a susține comunitatea de afaceri timișeană”, a conchis directorul general al CCIA Timiș.

Aseară, în cadrul conferinței de presă de bilanț pe semestrul I al anului 2017, “în semn de apreciere a spiritului de conlucrare în relația cu organizația cameral și implicarea în realizarea proiectelor economico-sociale destinate mediului de afaceri”, CCIA Timiș a acordat titlul de Membru de Onoare mai multor reprezentanți ai administrației publice și ai mediului academic din județ. Este vorba de prefectul Mircea Băcală, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, rectorul UVT, Marilen Pirtea, rectorul Universității Politehnica, Viorel Șerban, și rectorul Universității de Agronomie, Cosmin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.