Canicula face primele victime: opt timișoreni căzuți pe stradă au primit îngrijiri...

Canicula face primele victime: opt timișoreni căzuți pe stradă au primit îngrijiri medicale

0
DISTRIBUIȚI

canicula

Temperaturile extreme care se înregistrează, astăzi, la Timișoara au făcut primele victime. Opt persoane au căzut pe stradă sau li s-a făcut rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Medicii spun că cei mai vulnerabili sunt copiii foarte mici, persoanele vârstnice, dar și cei care suferă de diferite boli.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Timișoara au declarat, pentru Pressalert.ro, că echipajele au fost solicitate să acorde îngrijiri medicale, astăzi, unui număr de patru persoane.

“S-a acordat primul ajutor la patru persoane, cu vârste între 25 și 70 de ani, care și-au pierdut cunoștința în locuri publice sau li s-a făcut rău.


Pentru un caz a fost trimisă salvarea de gradul zero. Majoritatea persoanelor cărora li se face rău au și alte boli, hipertensiune, s-au decompensat”, au transmis reprezentanții Serviciului de Ambulanță Timiș.

Un număr de 200 de solicitări au fost primite, astăzi, la Serviciul de Ambulanță Timișoara, până la ora 15.30.

Șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Timișoara, medicul Nicolae Brădescu, ne-a spus că numărul prezentărilor a crescut cu aproape 15%, în ultimele zile, din cauza caniculei, de la 100 la 120 pe zi. Astăzi, patru pacienți au fost aduși la Unitatea de Primiri Urgențe cu ambulanța, după ce au căzut pe stradă.

“Cele mai vulnerabile sunt persoanele cu vârste extreme: copiii prea mici și persoanele vârstnice, care au mai multe boli asociate. Marți am avut 45 de pacienți, dintre care zece au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei: șase erau cu boli cronice, iar patru au fost aduși de pe stradă”, a explicat medicul Nicolae Brădescu.

Potrivit meteorologilor, astăzi s-au înregistrat 37 de grade Celsius, la umbră, la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.