Casa de Sănătate Timiș: mai mulți pensionari primesc medicamente compensate cu 90%....

Casa de Sănătate Timiș: mai mulți pensionari primesc medicamente compensate cu 90%. Ce program a fost modificat

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru pensionari, aduse de reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș. Începând cu luna iulie, programul de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari s-a modificat, astfel că mai multe persoane vârstnice vor putea să cumpere tratamentele de care au nevoie la prețuri mult reduse.

Astfel, beneficiarii programului sunt persoanele cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 900 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.


Până în prezent, beneficiau de această compensare pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 700 de lei/lună.

De asemenea, beneficiarii programului nu trebuie să mai depună la medicul de familie declarația pe propria răspundere referitoare la veniturile obținute, ci vor prezenta doar talonul de pensie și actul de identitate.

“Prin noul program de compensare se dorește în primul rând creșterea numărului de beneficiari ai acestui program, iar în al doilea rând s-a avut în vedere debirocratizarea activității medicilor de familie, care nu mai trebuie să solicite declarații pensionarilor”, a declarat Victor Dumitrașcu, directorul CJAS Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.