Cetăţean sârb, interzis în România pentru 5 ani. Vezi ce infracţiune a...

Cetăţean sârb, interzis în România pentru 5 ani. Vezi ce infracţiune a săvârşit

0
DISTRIBUIȚI

Un cetăţean sârb în vârstă de 34 de ani, nu mai are voie să intre în România în următorii 5 ani. Asta după ce poliţiştii de frontieră din Timiş l-au prins cu peste 600 de pachete de ţigări ascunse în capitonajul şi plafonul autocamionului pe care îl conducea.

În data de 26 iulie 2017, ora 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat la controlul de frontiera, pentru a intra în România, cu un autocamion înmatriculat în Serbia, cetăţeanul sârb R.S., în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a declarat că nu deține produse accizabile, însă, acționând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra automarfarului.

Poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în capitonajul și plafonul mijlocului de transport, 660 de pachete cu ţigări marca Marble, de proveniență Duty Free.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi urmau să fie introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei și i s-a interzis intrarea în România pentru o perioada de 5 ani.


De asemenea, ţigările, în valoare de aproximativ 10.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar automarfarul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.