Start ROZ pentru ACS Poli Timișoara în noul sezon al Ligii I....

Start ROZ pentru ACS Poli Timișoara în noul sezon al Ligii I. Jucătorul sub 21 de ani a fost punctul forte al bănățenilor la Chiajna

0
DISTRIBUIȚI
Gabriel Cînu, schimbat azi la pauză

ACS Poli a început cu dreptul noul sezon al Ligii I. Formația pregătită de Ionuț Popa s-a impus la limită, scor 1-0, pe terenul Concordiei Chiajna. Bănățenii au avut o evoluție pozitivă iar singurul gol al partidei a fost marcat de tânărul Cosmin Bîrnoi, jucător U21 ”dat” accidentat în săptămâna premergătoare jocului.

Prima parte a jocului de la Chiajna nu a fost foarte atractivă. Timișorenii, în noua formulă, au început însă treptat să pună stăpânire pe joc. Ionuț Popa a surprins prin titularizarea lui Cosmin Bîrnoi, jucător anunțat accidentat în această săptămână dar și o mutare care avea să dea roade astăzi. ACS Poli a surprins și prin noul ei echipament de deplasare: roz cu negru. Prima fază cu adevărat periculoasă s-a consumat în minutul 26, când Țigănașu a centrat ideal în centrul careului iar balonul reluat cu capul de Artean a trecut puțin pe lângă poarta lui Bălgrădean. Peste șapte minute Straton îi face un cadou lui Cristescu însă jucătorul Concordiei lobează imprecis din lateral. Peste alte cinci minute Bud își face simțită prezență dar reia prea moale pentru Bălgrădean la mingea trimisă de același Țigănașu.

U21, punct forte

Cu Mailat accidentat, timișorenii erau îngrijorați în privința jucătorului care va ocupa postul sub 21 de ani – obligatoriu în teren.


Până la urmă Cosmin Bîrnoi a avut o evoluție fără trac și în minutul 50 a deschis scorul. Prima sa reușită în Liga I a venit cu capul, din centrul careului, dintre adversari, în urma unei centrări bune oferite de Alex Munteanu. Mai târziu, în locul tânărului timișorean a intrat juniorul împrumutat de la FCSB, Vlad Mihalcea. Bîrnoi probabil resimțindu-se și el după accidentarea acuzată de Popa.

După momentul declicului partidei de azi, Concordia a încercat o replică rapidă, dar Tipuric (min. 52) a reluat pe lângă țintă. Apoi, peste doar un minut Straton riscă pentru a salva situația în fața lui Răducanu și e aproape de o accidentare. ACS Poli a încercat să stăpânească jocul și Soljic (65) l-a pus la grea încercare pe Bălgrădean. Spre final presiunea gazdelor s-a accentuat. Deși multe tentative ale Chiajnei lui Alexa au fost precipitate, Marian Cristescu a avut de două ori șansa să le strice seara bănățenilor. Mai întâi în minutul 68, când a provocat o ciocnire între Straton și Melinte, apoi, cu opt minute înainte de final reluarea sa cu capul a ocolit milimetric bara din dreapta portarului timișorenilor, țintuit undeva pe mijlocul porții. Mai mult, cu două minute înainte de final Vasile Gheorghe luftează din apropierea aceleiași bare.

ACS Poli face până la urmă o figură bună la prima apariție în noua formulă și obține un succes pe care poate construi inclusiv pentru întâia aparție pe teren propriu, cu FCSB.

Concordia Chiajna: Bălgrădean – Râsdan (46 Munteanu), Tipuric, Albu, Bucurică – Ronaldo – Grădinaru, Gh. Vasile, Cristescu, Buleică (66 R. Kortzorg) – Răducanu (57 Pena). Pe bancă: Caparco – R. Costin, Ciobanu, Fota. Antrenor: Dan Alexa.

ACS Poli Timișoara: Straton – Crețu, Melinte, Cânu (46 Șeroni), Țigănașu – Artean, Soljici – Munteanu, Vașvari, Bîrnoi (72 Vl. Mihalcea) – Bud (83 Miguel Bianconi). Pe bancă: Curileac – Ciucur, Doman, Croitoru. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.