Cioban mușcat de VIPERĂ, transportat cu elicopterul SMURD la spital, în stare...

Cioban mușcat de VIPERĂ, transportat cu elicopterul SMURD la spital, în stare gravă

0
DISTRIBUIȚI
vipera
Atenție la viperele din munții din vestul țării.

Un cioban în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost mușcat, vineri, de o viperă în Retezatul Mic, județul Hunedoara, fiind transportat în stare gravă cu elicopterul SMURD la Spitalul din Târgu Mureș.

Directorul Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că ciobanul a fost mușcat, astăzi, de o viperă în Retezatul Mic, zona Sarbele.


Cel care a sunat la 112 a fost un coleg al ciobanului, iar spre stâna în care victima se afla au pornit cinci salvamontiști montani.

Pentru că ciobanul se afla într-o stare destul de gravă, a fost solicitată intervenția elicopterului SMURD, bărbatul fiind transportat de urgență la Spitalul din Târgu Mureș, după ce a fost stabilizat.

“Este vorba de un cioban care a fost mușcat de viperă în Retezatul Mic. Astăzi, în jurul orei 19.00 am finalizat acțiunea, cu predare la elicopterul SMURD. Când au ajuns salvamontiștii, deja avea simptome destul de grave. Am fost anunțați de colegul lui, au acționat cinci salvatori montani de la Salvamont Valea Jiului, au ajuns la el, l-au stabilizat, după care a fost predat celor la elicopterul SMURD, pentru că necesita transport de urgență. Elicopterul a aterizat aproape de zona stânei, a coborât medicul, l-au stabilizat și l-au transportat la Târgu Mureș”, a afirmat Ovidiu Bodean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.