Circulaţia „cu orice mijloace de deplasare”, interzisă prin centrul oraşului. Vezi lista...

Circulaţia „cu orice mijloace de deplasare”, interzisă prin centrul oraşului. Vezi lista cu amenzi

1
DISTRIBUIȚI

Oficial, circulaţia cu orice mijloace de deplasare a fost interzisă prin centrul Timişoarei. După ce primăria a organizat o dezbatere publică pentru a vedea nu doar dacă timişorenii sunt de acord cu interdicţia care a urmat să fie votată în CL Timişoara, dar şi ce soluţii propun cei direct afectaţi, proiectul a fost votat ieri în CL Timişoara.

În documentul supus la vot se arată că „se interzice folosirea pe străzile și în piețele destinate promenadei: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe, Piața Unirii, Strada Alba-Iulia, Strada Vasile Alecsandri, Strada Mărășești, Strada Eugeniu de Savoya, Strada Gheorghe Lazăr (pe tronsonul cuprins între Strada Emanoil Ungureanu și Piața Unirii), Strada Florimund Mercy, Strada Enrico Caruso, Strada General Praporgescu a oricăror mijloace de locomoție, inclusiv a bicicletelor, tricicletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboardurilor, hoverboard-urilor, segway-urilor etc.


Nu se au în vedere în enumerarea deschisă de mai sus cărucioarele pentru persoane cu dizabilități și cărucioarele pentru copii” – cu precizarea că interdicţia de pe strada Mărăşeşti se aplică doar pe porțiunea dinspre Piața Operei.

După ce participanţii la dezbatere i-au cerut primarului Nicolae Robu clemenţă faţă de contravenienţi, edilul a dispus ca Poliţia Locală să sancţioneze oamenii şi prin avertismente, nu doar cu amenzi. Conform amendamentului propus de consilierul local Grigore Grigoroiu, „nerespectarea prevederilor se consideră contravenţie şi se sancţionează cu avertisment sau cu amendă contravenţională după cum urmează: între 200 şi 400 de lei dacă persoana care foloseşte mijlocul de locomoţie interzis are vârsta între 14 şi 18 ani. Persoanele care au sub 14 ani nu vor fi sancţionate. Amendă între 400 şi 800 de lei pentru persoanele peste 18 ani care folosesc mijloacele de locomoţie interzise”.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. N-am decat sa felicit consilierii locali ai Primariei….va rog sa rezolvati d-le Primar controale la detinatorii de caini daca au in plasa lopatica, matura pt. curatarea Rahatului de caine fiindca aproape nu mai poti merge pe strada din cauza excrementelor inclusiv pe spatiile verzi, va multumesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.