CJ Timiș a aprobat mărirea salariilor angajaților. Cu cât cresc lefurile funcționarilor...

CJ Timiș a aprobat mărirea salariilor angajaților. Cu cât cresc lefurile funcționarilor și ale conducerii

0
DISTRIBUIȚI

Legea salarizării unitare produce efecte și la nivelul Consiliului Județean Timiș. Astăzi, aleșii locali au aprobat un proiect privind majorările salariale care se vor face la nivelul instituției în baza proiectului de lege adoptat la nivel național. „Nivelul de salarizare propus pentru fiecare din salariaţii din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Timiș nu depăşeşte indemnizaţia lunară a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, salariul de bază cel mai mare fiind corespunzător funcţiei publice – secretar al județului Timiș și al funcției contractuale – administrator public”, scrie în referatul acestui proiect.


Conform datelor din proiect, secretarul județului ar urma să câștige 11.600 de lei, arhitectul-șef 11.100 de lei, în vreme ce directorii diverselor departamente ar urma să încaseze lunar 10.500 lei.

Același proiect prevede și măriri de lefuri pentru consilierii județeni, ale căror indemnizații vor crește cu aproximativ 400 de lei pe lună de la circa 700 de lei cât sunt acum. Și indemnizațiile conducerii CJ Timiș vor crește după cum urmează: președintele Călin Dobra va câștiga lunar 13.050 de lei, iar cei doi vicepreședinți Traian Stancu și Roxana Iliescu vor fi remunerați cu 11.600 de lei pe lună.

„În primul rând trebuie să vă spun că creșterea la nivelul bugetului privind cheltuielile de salarizare este cu 1,42%. La începutul anului a fost aprobat un buget de 166 de milioane de lei, iar acum cu această majorare ajungem la 168 de milioane de lei. Indemnizația unui consiler județean crește cu 400 de lei de la circa 690 de lei, deci cam 1.100 de lei. Vorbim de net. Singurii consilieri județeni care mai iau un venit în plus sunt cei care fac parte din ATOP. Să știți că nu e o problemă privind suportabilitatea. Singura creștere consistentă e la nivelul Direcției de Prestări Servicii, unde creștem cu 2.250.000 de lei și aici creștem pentru că am mărit numărul de personal privind paza. Am primit de la prefectură posibilitatea să angajăm încă 150 de paznici, deci o să avem aproximativ 400 de paznici la Direcția de Prestări Servicii. Ei erau cu salariu minim, și acum li se dublează salariile”, a declarat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.