Cod portocaliu și galben de FURTUNI în aproape toată țara. Vezi în...

Cod portocaliu și galben de FURTUNI în aproape toată țara. Vezi în ce zone vor fi cele mai puternice vijelii

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi mai multe avertizări valabile pentru următoarele zile. Vă reamintim că în sud-estul țării este în vigoare un cod roșu de caniculă.

„Începând cu seara zilei de sâmbătă până duminică dimineața, în sudul Banatului, local în Transilvania și Moldova, precum și în zona Carpaților Meridionali și în cea mai mare parte a Orientalilor vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină.


Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp și punctiform 35…45 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului, cu precădere în nordul Olteniei și al Munteniei”, spune comunicatul ANM.

Vremea se va strica și mai rău în cursul nopții de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni. Astfel, va fi cod portocaliu în județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Buzău, unde instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 50…70 l/mp și pe arii restrânse 80…90 l/mp.

Cod galben va fi în sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania, unde temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă în general între 25 și 50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.