Concert îmbibat cu blues, rock’n’roll şi prune autentice, la „nebunia“ celor de...

Concert îmbibat cu blues, rock’n’roll şi prune autentice, la „nebunia“ celor de la Nightlosers de la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Nightlosers a susţinut un concert extraordinar la Timişoara

Spre deosebire de multe alte formaţii care „execută“ preluări după piese mai mult sau mai puţin cunoscute, recitalurile Nightlosers sunt remarcabile pentru originalitatea cu care muzicienii tratează cover-urile. Ici colo, când nu te aştepţi, frânturi de piese cunoscute îşi fac apariţia pentru câteva secunde în program, iar până te dezmeticeşti, piesa cu pricina devine un amalgam de bun gust. În care se regăsesc bucăţele de blues, csardaş, rock n roll şi multe alte fineţuri din această categorie.

La fel a fost şi joi seara, când Nightlosers au cântat în faţa unui public numeros La Căpiţe, unde „ciorba“ propusă de muzicienii care îl au ca solist pe Hanno Hoefer a fost degustată din plin de fani.

Trupa înfiinţată în 1994, cunoscută pentru muzica lor ce combină blues-ul american cu elemente de folclor autentic ardeleneşti, are în componenţă doi bănăţeni (tobarul Claudiu Purcarin „Naşu“ şi solistul Hanno Hoefer) şi a devenit cunoscută datorită pieselor „Beţivan Ratat” sau „Dragostea-i ca şi o râie“.


Încă o dată s-a demonstrat că spectacolele lor fac parte din categoria evenimentelor autentice în care la loc de cinste sunt blues-ul şi prunele, exact după cum e şi titulatura albumului lor scos în 1998, „Plum Brandy Blues”.

„În principiu cântăm repertoriul pe care-l ştiu deja fanii noştri. Oricum, fiecare concert al nostru e diferit de celălalt, niciodată nu ştim ce va ieşi, ne lăsăm duşi de val şi pot să apară elemente noi. Câteodată ne mirăm şi noi de ce scoatem la concerte. Ne bucurăm că suntem din nou la Timişoara şi mâine (n.n. – astăzi vineri 28 iulie) vom fi prezenţi cu o nouă nebunie la festivalul Wolfblues de la Gărâna“, ne-a declarat Claudiu Purcarin „Naşul“ înaintea concertului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.