Condamnare dură pentru agentul Mihăițoaia, care „rezolva” dosare DIICOT. Cum a scăpat...

Condamnare dură pentru agentul Mihăițoaia, care „rezolva” dosare DIICOT. Cum a scăpat complicea sa de pușcărie

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a dat, la sfârșitul săptămânii trecute, sentința în dosarul DNA în care polițistul de frontieră Fiat Nicu Mihăițoaia și complicea sa, Florentina Marișcaș, au fost trimiși în judecată.

Vă reamintim că agentul Nicu Mihăițoaia a fost prins, într-o benzinărie, pe Calea Aradului din Timișoara, în timp ce primea banii de la intermediara. Aceasta a colaborat cu cei de la DNA după ce cu puțin timp înainte a fost la rândul ei prinsă în flagrant primind banii de la denunțător – un agent cercetat de DIICOT că era intermediarul unei rețele care plasa valută falsă și documente falsificate.


La scurt timp după ce a fost pus sub acuzare și a ajuns în arest la domiciliu, Mihăițoaia, care era delegat de procuror în acest dosar, i-a transmis scurt lui Deagan Ilin, de la secția 2 Poliție, că dacă vrea să scape de dosarul penal trebuie să-i dea 15.000 de euro. În urma negocierilor, suma a scăzut la 13.000 de euro. Polițistul de frontieră a susținut faptul că va avea grijă ca Deagan să nu fie trimis în judecată și că o parte din bani vor ajunge la procurorul de caz. Agentul a fost trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență, iar Marișcaș pentru complicitate la cele două infracțiuni.

Tribunalul Timiș l-a găsit vinovat pe Nicu Mihăițoaia de toate infracțiunile de care a fost acuzat și l-a condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. În cazul Florentinei Marișcaș, instanța a admis cererea de recunoaștere a vinovăției și a condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare.

Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.