Conflict în plenul CJ Timiș: Roxana Iliescu, acuzații DURE la adresa fostului...

Conflict în plenul CJ Timiș: Roxana Iliescu, acuzații DURE la adresa fostului președinte Titu Bojin

0
DISTRIBUIȚI

Contre în plenul Consiliului Judeţean Timiş pe tema activității Direcției Tehnice constituite prin noua Organigramă votată anul trecut, pe vremea când Consiliul Județean Timiș era condus de fostul premier Sorin Grindeanu. După ce a primit o solicitare de desființare a Direcției Tehnice din partea fostului președinte al CJ Timiș Titu Bojin, Roxana Iliescu, vicepreședinte CJ Timiș, a trecut la atac, cu un raport de activitate în față.

„Afirmațiile făcute de domnul Bojin că nu se lucrează, că nu se fac plăți, nu au niciun fundament real. Plăți se fac, dar nu cum se făceau înainte, ci doar acolo unde facturile fiscale sunt însoțite de toate documentele justificative aferente și mă refer aici la situații de lucrări, procese vorbale de recepții și alte documente care justifică execuția contractului raportat la cantități și la calitatea lucrările realizate. Probabil că dorința domnului Bojin de desființare a Direcției de Drumuri are alt substrat. Să facem câteva comparații în modul de lucru. Prin CJ Timiș toate achizițiile sunt publice, se publică pe SEAP sau pe site-ul instituției, se fac prin instituții publice. Prin Direcția de Drumuri majoritatea contractelor s-au încheiat prin cumpărare directă, neavând acces decât un număr limitat de societăți, tot timpul cam aceleaşi. Urmărirea contractelor a început să fie externalizată începând din acest an cu societăţi comerciale aşa cum este peste tot. În toamnă urmează să scoatem la licitaţie contractele pentru reparaţii şi întreţineri pentru următorii ani.


Se cunoaşte deja intenţia conducerii de unificare a contractelor şi de organizare de licitaţii publice deschise. Sunt unii cumva îngrijoraţi că s-au închis robinetele la Consiliul Judeţean Timiş? Nu cumva trebuie reînfiinţat de urgenţă DADPJ unde lucrările erau divizate pentru că majoritatea contractelor să fie încheiate prin cumpărare directă de ani de zile şi unde contractele erau semnate de aceleaşi persoane de ani de zile?”, a acuzat Iliescu.

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, dar şi fost coleg de partid cu Iliescu, pe vreme când UNPR fuzionase cu PMP, a răspuns și el dur la acuze.

„Nu am știut că unii sunt atât de…, dar sigur că există în lume unii foarte dezvoltați din punct de vedere al IQ-ului și sunt foarte bine pregătiți că pot să treacă de la juridic, politic, la economic, la tehnic în ceea ce privește situația drumurilor și sigur că nu vreau să mă contrazic că nu am cu cine. O singură frază vreau să punctez din raportul pe care domnișoara Iliescu a zis că nu ni-l citește, dar a citit ce a interesat-o. <<De subliniat că și până la această dată actele deținute de DAPJ au fost predate doar parțial, fapt care nu permite desfășurarea activității la parametri necesari îndeplinirii activității Direcției Tehnice de către Consiliul Județean>>. Are rost să mai vorbesc mai departe? Nu cred, în raport aveți pe ultima pagină. Să înțeleg că tot eu conduc Direcția de drumuri? Sau domnișoara Iliescu? De ce nu i-ați dat afară pe oamenii ăia care nu vor să prede? De ce nu i-ați schimbat sau de ce nu ați găsit soluții ca activitatea să fie, nu să discutăm de proiecte pe trei ani?”

Concluzia președintelui Cj Timiș

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a comentat astfel conflictul din plen dintre cei doi: „Nu cred că au fost aduse acuze. Cred că au fost anumite clarificări și contre personale între domnul Bojin și doamna Iliescu. Eu sunt ferm convins că pe parcurs se va da seama că e important să funcționeze activitatea și se vor depăși anumite orgolii care s-au transformat în loc de administrație în orgolii politice”.

Dobra a admis că e greu de spus deocamdată dacă direcția funcționează sau nu bine, dat fiind faptul că e înființară de puțin timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.