Cornel Predescu a semnat cu ASU Politehnica. ”Băieții în ghete” au mai...

Cornel Predescu a semnat cu ASU Politehnica. ”Băieții în ghete” au mai bifat câteva despărțiri, dar au înregistrat și câteva ”eșecuri” în negocieri

0
DISTRIBUIȚI
Cornel Predescu (foto, dreapta). Foto: panduriics.ro

ASU Politehnica s-a întărit cu încă un mijlocaș experimentat pentru noul sezon al Ligii a II-a. Cornel Predescu, care s-a pregătit sub comanda lui Bogdan Andone încă din cadrul stagiului de la Săcele, reprezintă și cel mai sonor nume adus în această vară de ”gruparea suporterilor”. Clubul a anunțat și câteva noi despărțiri, dintre care cea mai notabilă e cea de Andrei Țugui.

Predescu (30 de ani) e cunoscut suporterilor din toată țara după evoluțiile de pe prima scenă. El a aparținut mulți ani de zile de clubul Dinamo, dar a evoluat mai mult la echipele la care a fost împrumutat. Printre acestea numărându-se Unirea Urziceni și Gloria Bistriția. În ediția 2013-14 a evoluat pentru Pandurii, apoi a avut parte de experiențe în afara granițelor. La Zawisza (Polonia), Aris Limassol (Cipru) și Skenderbeu (Albania), la ultima a evoluat în primăvară după ce în tur a jucat în B pentru Academica Clinceni.


Cornel Predescu are nu mai puțin de 81 de jocuri bifate în Liga I și a semnat cu ASU Politehnica pe un an de zile cu drept de prelungire pe încă un an. Bucureșteanul e și cel mai experimentat jucător din lotul ”Băieților în ghete”, alături de fundașul Ioan Mera (80 de jocuri pe prima scenă).

Cornel Predescu se poate lădua cu titlul de cel mai bun marcator al seriei a II-a a Ligii a II-a în sezonul 2011-12, când a marcat 12 goluri pentru Gloria Bistrița. El poate acoperi mai multe posturi la mijlocul terenului.

Despărțire de Țugui, renunțare la Turda și negocieri în impas

ASU Poli a anunțat azi încă două despărțiri din lotul cu care s-a încheiat sezonul 2016-17. Astfel, Andrei Țugui a dorit să plece în Italia pentru a da probe din postura de jucător liber de contract. Mijlocașul în vârstă de 21 de ani a evoluat de 14 ori în B pentru alb-violeți. O altă plecare e cea a portarului Ricardo Filip, care nu a bifat niciun joc oficial în tricoul timișorenilor de la sosirea sa în iarnă. Antrenorul Bogdan Andone a mai renunțat până la urmă la un jucător păstrat inițial dintre trialiști. E vorba de fundașul Grigore Turda de la Zalău. Conform Fotbal vest, alți doi jucători noi care s-au pregătit la Săcele, fundașul Ionuț Coadă și portarul Emanuel Fișteag, au semnat contracte valabile pe doi ani de zile.

Conducerea echipei susținute și financiar de druckeri mai dorea aducerea unui apărător, însă au anunțat că negocierile cu Andrei Tînc și Gabriel Siminic au intrat în impas. Cel din urmă a fost dorit și în trecut pe ”Știința”.

ASU Poli va susține sâmbătă, de la ora 11.00, ultimul amical înainte de startul noului sezon. Adversarul timișorenilor va fi CSM Lugoj iar partida se va disputa pe arena divizionarei C.

ASU Politehnica a transferat până acum opt jucători pentru noua ediție de campionat: Marius Staicu, Ionuț Plămadă, Raul Krausz, Alin Ignea, Florin Lazea, Emanuel Fișteag, Ionuț Coadă și Cornel Predescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.